Трудно и нередовно движение на червата със значителна продължителност се нарича запек, но здравословни навици и прости средства за защита могат да осигурят ефективно и трайно лечение на проблема. Пропускане на ходене по голяма нужда от време на време не е запек стига преминаването на изпражненията да не е трудно и те да не са твърди. При запек отговорността се носи от дебелото черво, което е отговорно за премахване на изпражненията.

Има много видове запек, които са класифицирани според причините, които го причиняват. Някои хора изпитват случаен запек, който може да бъде причинен от много причини, с натрупване на годините появата на запек е естествена, бременните жени също имат констипация, която се дължи на хормонални, диетични и физически промени. При някои хора се наблюдава запек след пътуване, а най-обезпокоителен е хроничния запек, който идва и си отива, без никаква причина. Лекарствата могат да предоставят решение на всички видове запек и също трайно излекуване на проблема.

Има много фактори, които са отговорни за инициирането на запек и за да получите ефективно и постоянно лечение трябва да се обърне внимание на всички възможни причини за проблема. Хранене, липса на физическа активност, лекарства, начин на живот, спане, стрес, синдром на дразнимото черво и болести са няколко фактора, които могат да предизвикат запек. Други въпроси, свързани със здравето, като метеоризъм, храносмилане и киселини могат да влошат проблема.

Има много прости средства за защита, които могат да лекуват проблема, причинен в резултат на някое от посочените по-горе причини. Запек, причинен в резултат на медикаменти, може да бъде излекуван чрез промяна на определения медикамент, по лекарки съвет разбира се. Използването на джинджифил в храната или като съставка в чай или салата може да помогне при лечението на различни проблеми, свързани със стомаха, включително запек.

Консумирането на 6-8 стафиди всеки ден, които са били сварени и прецедени, също помага за изключително гладко движение на червата. Консумирането на една чаена лъжичка мед с хладка вода на празен стомах сутрин е друго старо средство за ефективно облекчаване на запек и това може да се приема редовно, за да се получи трайно излекуване. Нежен масаж със леко затоплено синапено масло преди лягане около пъпа, също помага за гладкото движение на червата.

Баел плодовете (Aegle Marmelos) осигуряват едно от най-добрите средства за защита за запек, като се смята, че редовната употреба на този плод може да промие и най-старата натрупана фекална материя в отделителната система. Минимум от 60 г плодове в суров вид, се консумират преди вечеря, редовно, за ефективно и трайно излекуване на запек. Всички други плодове, с изключение на банани, също може да помогнат при запек.

Адекватна консумация на вода, физическо движение, упражнения и избягване на силен чай, кафе и алкохол са добри поддържащи навици за лечение на запек. Пикантни и пържени храни, също  стриктно да се избягват за бързо освобождаване.

 

Автор:  park jeery

Източник: http://blogs.naturalnews.com/constipation-cure-effective-permanent-natural-treatment/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *