Сюзън е имала лоши алергии, артрит, синдром на раздразнените черва, мигрена, пристъпи на паника и плантарен фасциит. Списъкът продължава. Израствайки, акнето и е толкова лошо, че нейните братя и сестри я наричали „пица.“ Също така, тя е била с много високо наднормено тегло. Нейните усложнения често са изисквали използването на патерици. Въпреки това, в рамките на девет месеца от приемане на макробиотичен начин на живот, състоящ се от цели, живи храни, тя казва, че е  отслабнала с около 23 кг и се е отървала от  тумор, който е бил в гърба ѝ. Тези дни тя се изправя пред тълпи от хора и разказва за пътуването си, без патерици и изпълнена с живот.

Сюзън, регистрирана медицинска сестра, обяснява, че хората в нейната професия често са замазвали серията ѝ от болести с пренебрежители коментари, като „ще се оправиш“. Без желание да живее и да го приеме, тя казва: „нещо в мен винаги е вярвало в естествения път на лечение.“

Освен това, тя си припомня израстването, виждайки членове на семейството, винаги сортиращи хапчетата ѝ в кутийки за всеки ден от седмицата, като си е мислила, че ще „направи всичко необходимо, за да живее живот, без прием на хапчета.“

Поемане на стъпки към по-добро здраве

Тя дължи своята благодарност на Арнолд Кауфман, застъпник на сурова храна и благополучие, който ѝ помогнал за промяната в храните и начина ѝ на живот. Кауфман описва философията си на своя уебсайт, позовавайки се на книга на д-р Джордж Шалер, Година на горилата. Демонстрирайки, че горилата не е унищожителен, див звяр, както често се смята, книгата също така се фокусира върху естествения начин на живот, който очертава как горилата не яде други животни, дори насекоми или мишки. Кауфман чувства, че хората могат да вземат урок от тези примати. Той също е категоричен относно факта, че хората са „родени без отоплителни устройства“ в телата си, подсказвайки допълнително, че здравословната диета трябва да е без готвене и отопление.

Сюзън вярва в думите му, нещо, което очевидно се прави и от много други застъпници на здравето по целия свят. Тя казва, че нейният начин на хранене е доста далеч от традиционната американска диета, пълна с храни за бързо хранене, пакетирани и преработени храни. Тя също смята, че хората могат да се научат от животните в дивата природа, които живеят живота си с оптимално здраве и енергия чак до края на дните си.

Здравословни съвети

Съветът ѝ за тези, които искат да отслабнат и да лекуват заболявания като нейните? „Навлизайте в диетата постепенно, за да дадете възможност на тялото да се детоксикира.“ Тя обяснява, че волята позволява на хората да бъдат по-склонни да се придържат към диетата, давайки възможност да свикнат с целите и живи храни, докато тялото им премахва захари, преработени и токсични храни, с които толкова са свикнали.

И накрая, тя призовава всички да помнят, че клетките в телата ни „знаят само две неща: любов и как да бъдат най-доброто“. Сюзън призовава хората да се фокусират върху силата на това заключително изказване. Накратко, всяка клетка винаги се опитва да бъде най-доброто от себе си. Приемането на хранителен начин на живот позволява на нашите клетки да функционират най-добре и ще ни помогне да преодолеем здравните си  състояния и да реализираме подобрено физическо и умствено представяне.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×