Забравяте? – Страхотна тинктура за засилване на паметта

Подобряване на паметта с помощта на билки отдавна се практикува в много страни по целия свят.

Тук ще говорим за тоник за подобряване на паметта, който можете да направите с билки. Използването му може да ви помогне да подобрите функцията на вашия мозък.

Тинктура за засилване на паметта

  • 2 части готу кола (Centella asiatica);
  • 2 части листа на гинко билоба;
  • 1 част мента;
  • 1/2 част розмарин;
  • 1/2 част градински чай;
  • ракия или водка.

Поставете тези билки в буркан и покрийте с ракия или водка. Запечатайте буркана плътно с капак и го дръжте на топло място, далеч от пряка слънчева светлина в продължение на 6-8 седмици. Уверете се, че го разклащате на всеки няколко дни, за да се предотврати потъване на билките на дъното на буркана. Прецедете и го съхранявайте в бутилка.

Как да го използвате? Използвайте 1/2-1 ч.л. тоник, разреден в 1/4 чаша вода, сок или чай, 3 пъти дневно в продължение на 2-3 месеца.

Как работи тинктурата?

Листа на гинго билоба

Тази билка е много добра за подобряване на притока на кръв към мозъка, което води до подобряване на кръвообращението и укрепване на паметта. Изследвания са потвърдили, че листата на гинко дават добър тласък на функцията на мозъка чрез предоставяне на повече кислород към клетките.

Готу кола

Традиционни употреби на Готу кола включват – насърчаване на заздравяването на рани и кожни заболявания. Тази билка също така увеличава паметта и предпазва от сенилност. Използва се в много билкови лекарства за проблеми с дефицит на вниманието и паметта.

Розмарин

Розмарин е билка с много карнозна киселина, която е не само антиоксидант, но и отива директно в нашите мозъчно-съдовите тъкани да ги разширява и подобрява паметта.

Мента

Етерично масло от мента се използва широко за подобряване на храносмилането, а може би все още не знаете, но то може да подобри мозъчната функция. Мента увеличава приема на кислород чрез отваряне на бронхите на белият дроб. Изследвания са установили, че хората, които са изложени на мента преди изпит имат по-малко грешки и имат по-бързо време за реакция.

Градински чай

Тази билка е била използвана в продължение на поколения за билково лекарство, за лечение на забравата и за укрепване на мозъка.

Има и някои добри навици, които ще са ви от полза при засилване на паметта. Има няколко начина да направите паметта си по-силна:

1) Добър сън и достатъчно почивка.

2) Не се учи на празен стомах. Нашите мозъци също се нуждаят от енергия, за да изпълняват своята функция.

3) Яжте много плодове и зеленчуци.

4) Стойте далеч от шумни места по време на учене.

5) Яжте фъстъци, докато учите. Фъстъците ще поддържат функционирането на мозъка, защото те помагат да се поддържа стабилно ниво на захар в тялото ви.

Автор: Anna McPhee

Източник: http://blogs.naturalnews.comВашият коментар