(NaturalNews)

Скорошни проучвания подчертават безброй ползи от прекарване на времето, свързани към земята. Изглежда, че хората са предназначени да поддържат връзка със свободната и винаги присъстваща лечебна енергия на повърхността на земята. Самото разхождане навън на бос крак може да подобри съня, да намали нивата на стрес и ниско кръвно налягане и да подобри функцията на имунната система.

Съвременната медицина обикновено отрича алтернативни здравни терапии, отнасящи се до енергийните сили, които се движат по цялото тяло. Тези енергии се наричат понякога „чакри“, „меридиани“ или „Чи“.
Традиционната китайска медицина, от която произлиза практиката на акупунктурата, се центрира на тази вяра. Практикуващите алтернативна медицина твърдят, че разрушения, блокажи или прекъсвания в потока на енергията, преминаваща през тялото, причиняват заболявания. В областта на науката това се нарича „заземяване„.

Ползи за здравето, свързани с връзката към енергията на Земята

Д-р Ошман, който има впечатляващи академични познания и е работил в големи изследователски лаборатории по целия свят, е експерт по енергийна медицина. Неговите изследвания очертават много ползи за здравето, които произтичат от прекарване на време, свързани с енергията на Земята. Д-р Ошман описва тялото като жива матрица, състояща се от полупроводящ материал, свързан към всяка клетка на тялото.

Увеличението на хронични заболявания, възпалителни заболявания и дисфункция на имунната система в целия свят се свързва с фактори на околната среда (химикали, замърсяване, токсична вода). Въпреки това, учените сега обсъждат, че това което може да бъде отговорно за увеличаването на болестите, не е толкова  връзката с околната среда, а отделянето от земята. И това отделяне може да е толкова просто като носенето на каучукови или пластмасови подметки, или живеене в апартамент на висок блок.

Повърхността на Земята е електропроводима и осигурява непрекъсната доставка на свободни електрони. Това енергийно поле може да създаде стабилна биоелектрическа среда в човешкото тяло, което помага за нормализиране  функцията на цялата система. Носенето на каучукови или пластмасови подметки може да блокира ефективно добротата на земята.

Казва се, че редовното свързване към земята, прави кръвта по-малко вискозна, което води до понижаване на кръвното налягане, според кардиолога д-р Стивън Синатра. Били са докладвани подобрения в състояния като хронична болка, проблеми със съня, ревматоиден артрит, предменструален синдром (ПМС), сънна апнея, астма и хипертония от тези, които са спали на матраци със заземени карбонови нишки.

Според д-р Сокал, благотворното влияние на заземяването помага на функцията на щитовидната жлеза и ускорява имунния отговор на организма.

Как да практикуваме заземяване

Просто ходете боси, когато е възможно, по брега на морето или по росната трева, ако сте без излаз на море. Естествените материали като бетон и дърво позволяват на енергията на Земята да преминава, но не и ако са боядисани или лакирани.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Fleur Hupston

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×