Американската академия по пародонтология е организацията, която отговаря за научни изследвания, техники и лечение на заболявания на венците.  Тя посочва, че приблизително 87% от всички хора в САЩ имат някаква форма на заболяване на венците. Това заболяване може да варира от гингивит до периодонтит. Това безболезнено състояние може да дойде от нищото и в крайна сметка да доведе до загуба на зъб.

За да се предпазите от тези здравни проблеми, включително пародонтоза, не забравяйте да си миете зъбите два пъти дневно, да използвате конци поне веднъж на ден и да посещавате стоматолог за почистване на зъбите два пъти всяка година. Ако се развие пародонтоза, консултация със зъболекар или пародонтолог може да доведе до ефективно лечение. Ключът към здраво тяло може да започне със здрава уста.

7 домашни средства за естествено лечение на болести на венците

Лимонов сок
Ние всички знаем, че лимоновият сок има силни противовъзпалителни свойства и тези свойства могат да бъдат много полезни, когато става въпрос за лечение на инфекции на венците. В допълнение, лимоните са богати на витамин С, а този витамин ще засили вашите венци и ще подкрепи усилията им да елиминират тази болест.

Карамфилово масло
Карамфиловото масло е наистина типична съставка в доста опции за естествено лечение на кървящи венци. Някои натурални практикуващи лекари препоръчват триене с карамфилово масло на засегнатите венци, но предупреждават, че човек може да изпита чувство на парене в началото. Усещането за парене не трябва да продължава прекалено дълго, все пак.

Мед
Антибактериалните и антисептични свойства, намиращи се в меда, го правят много ефективен при лечение на инфекции на венците. След миене на зъбите, просто разтрийте с малко количество мед района на венеца, където е проблема. Медът може да се прилага орално в цялата област и без страх. Уверете се, че прилагате обилно количество.

Синапено масло
Синапеното масло е съставка, намерена в почти всяко домакинство. То се използва широко за готвене, поради отличните му лечебни свойства. Синапеното масло е пълно с витамини и антиоксиданти. Вземете ½ чаена лъжичка сурово синапено масло, използвайте пръста си, за да разтрийте масло на венците (опитайте да масажирате тази област). Използвайте топла вода за изплакване, когато е готово.

Пийте екстракт от зелен чай
В проучване от 2009 г., публикувано в списанието по Пародонтология, е потвърдило, че участниците, които консумирали екстракт от зелен чай са имали по-малко пародонтоза, в допълнение към ескалация като цялостно здраве на устата. Пийте 1-2 чаши екстракт от зелен чай дневно.

Сода за хляб
Това лекарство недиректно облекчава симптомите на инфекция на венците, но неутрализира киселините в устата, което от своя страна намалява шансовете за зъбен кариес и заболявания на венците. Вземете една чаша топла вода и добавете малко количество сода за хляб. Потопете четката за зъби в този разтвор и след това нанесете, преди да си измиете зъбите с обикновена паста.

Куркума
Куркумата съдържа силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, което я прави ефективно и отлично лекарство при проблеми с венците. Като антисептик, куркумата намалява възпалението, причинено от бактериални инфекции. Аюрведични прахове за зъби могат да бъдат направени с куркума, черен пипер, сол и стипца.

 

Автор: Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com/why-gum-disease-is-called-silent-killer-and-how-to-cure-it-naturally/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *