Болно-дете-висока-температура

Температурата е начин за борба на организма с бактериални инфекции. Много родители си мислят, че правят правилното нещо, като прибягват към лекарства, опитвайки се да намалят температурата, но в действителност, това прави повече вреда, отколкото полза. Изследвания са установили, че аспирин и други понижаващи температурата лекарства, всъщност потискат производството на антитела, като по този начин, резултатът е до 50% по-дълга продължителност на инфекцията, отколкото би трябвало.

Като цяло, температура на тялото от 37 °C се смята за „нормална“. Не се взима под внимание фактът, че децата обикновено са по-топли, отколкото възрастните. Упражнения, правени наскоро, прекалено топло обличане, консумация на топли храни, и дори менструален цикъл при тийнейджърките могат да причинят повишаване на телесната температура с една или две степени.

Температурите са склонни да са в най-високата си точка в късния следобед, така че ако температурата на тялото на вашето дете е малко по-висока от нормалната по това време, по принцип няма причина за паника. Но ако вашето дете се събужда и има субфебрилна температура, трябва да го насърчите да си остане вкъщи и да си почива, за да може температурата да си свърши работата за борба с каквито и да е присъстващи инфекции.

Причини за температура най-често включват инфекции, дехидратация, ваксинации, лекарства, тумори, ювенилен ревматоиден артрит, възпаление и никненето на зъбки при бебетата.

Единственият път, когато високата температура може да навреди е, когато тя се издигне над 41°C. Тя може да навреди на мозъка и сърцето. Въпреки, че по време на повечето инфекции, мозъкът ще свърши работата си да запази телесната температура около границата 40°C.

Има моменти обаче, когато трябва да се търси лекарска помощ при висока температура. Те включват температура при деца на възраст под 3 месеца, които имат по-висока температура от 38 градуса. (Докато чакате за медицинска помощ, опитайте се да кърмите бебето, тъй като майчиното мляко съдържа естествени антитела, произведени в гърдата, когато е в контакт с патогените в устата на бебето). Трябва да се търси лекарска помощ също и за деца на възраст между 3 месеца и 3-годишна възраст, които имат температура по-висока от 39 градуса, и за всеки, който има температура по-висока от 40.2 градуса.

Най-добрият начин на действие по отношение на лечението на температура, може да бъде да се търсят природни или хомеопатични лекарства, тъй като те са далеч по-безопасни и представляват малък или никакъв риск по отношение на опасни странични ефекти. Известно е, че лекарствата причинят повече вреда, отколкото полза при децата.

Това, което може да се направи, за да накарате децата да се чувстват по-добре по това време е да се гарантира, че получават достатъчно почивка и течности. Избягвайте сладки течности и храни, тъй като те могат значително да потискат способността на имунната система да се бори с инфекцията. Опитайте се да не ги насилвате да ядат, те ще ядат, когато са готови. Обикновено, добър домашен пилешки бульон е достатъчен, тъй като е лесно смилаем.

Билкови лекарства като коча билка и ехинацея (направени в чай или тинктура) помагат за насърчаване на изпотяване и естествено намаляване на температурата, също така, исоп, комбиниран с корен от женско биле и мащерка понижават естествено температурата.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Shona Botes

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×