Поради настоящата популярност на етеричните масла и големия избор на тези екстракти на растителна основа, може да стане трудно да изберете с коe да започнете и кое може да осигури най-много ползи. С толкова много невероятни аромати и лечебни свойства е лесно да се объркате.

Ако обаче сте решили да ползвате етерично масло за ежедневна употреба, без съмнение, това би било лавандула. Това е най-използваното етерично масло в света днес и щом откриете ключовите функции, които оптимизира, ще знаете точно защо лавандулата е най-важното етерично масло, което трябва да имате в момента.

Защо маслото е лавандула е толкова важно в момента

В днешно време тялото и мозъка ни са засипани с токсини. От ужасния избор на храна до заобикалящия ни стрес, нашето храносмилане, имунитет, черен дроб, мозък и хормони са в опасност. Те „плачат“ за почивка (както и вие) от сегашната реалност, така че да могат да подмладят функционалния си капацитет.
Това е мястото, където лавандуловото масло влиза в картината.

С красивия си аромат и приятно за кожата приложение, лавандулата може да се използва по различни начини за поддържане на вашето здраве. Някои от най-популярните предимства на лавандулата са:

  • Успокоява и спомага за релаксация
  • Поддържа здравословна мозъчна функция
  • Подпомага дълбокия сън
  • Освежава и пречиства въздуха
  • Поддържа нормално дишане
  • Поддържа здрава нервна система
  • Успокоява и ревитализира кожата
  • Намалява мускулната болезненост
  • Подпомага имунната система
  • Има висока антиоксидантна стойност

В общество, което е хронично стресирано, с липса на сън, борещо се срещу болестите и постоянно сблъкващо се с вътрешни и външни замърсители, миризмата на лавандула и нейните ползи за здравето звучат като сбъдната мечта, нали?

Има различни начини за въвеждане на това масло за оптимизиране на здравето в ежедневието. Добавете няколко капки към пречистена вода в спрей бутилка и пръскайте в дома си. Сложете няколко капки във ваната заедно със соли за вана и се насладете на терапевтичните ползи от маслото. Сложете в дифузер в спалнята си, за да улесните съня си. Добавете го към вашата перална машина (чудесен за кърпи) или го използвайте за почистване на кухненските плотове и мивки.

Може също да използвате това невероятно масло за масажиране на тялото.

Ако решите да използвате етерично масло от лавандула по горе посочените начини или по други начини, първо проверете дали то е 100% биологично есенциално масло.

Използването на масло от лавандула ще ви помогне да се освежите, да успокоите ума си, като същевременно предлага на имунната система по-голяма подкрепа по време на по-хладните сезони. Само тези причини правят лавандулата едно от най-важните етерични масла, които можете да използвате точно сега.

Прочетете повече за предимствата на маслото от лавандула тук.

Автор: Derek Henry

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×