Анатомия-Човешки-Скелет-Рентген

(NaturalNews) Докато дълбоко в себе си всички ние знаем, че твърде много захар и алкохол може да бъдат нездравословни, на много хора просто не им пука или не осъзнават колко действително консумират и как тази консумация влияе на цялостното здраве.

Холандския режисьор, Саша Харланд от Хага, поел предизвикателството да живее без добавена захар, изкуствени ароматизатори, нездравословна храна и алкохол в продължение на един месец. Саша, заедно с един от колегите му, документира целия процес, физически и емоционален.

Приключението му може да ви вдъхнови да направите същото.

Можете да гледате тяхната шест минутна компилация тук.

Проверката и почистването

Преди експеримента е било тествано общото здравословно състояние на Саша. Въпреки, че е изглеждал като разумно здравословно момче, нивата на холестерола и кръвното му налягане са били леко встрани. Като се има предвид тази първоначална оценка, той не е очаквал някакви големи резултати след 30-дневния си експеримент.

След проверката, той скоро разбира, че не би могъл да използва повечето от любимите си неща и е трябвало да изхвърли практически всичко от кухнята си. От студен чай (10 бучки захар за бутилка), до сосове за пържене (15 бучки захар на пакет) и дори доматена супа (5 бучки захар на купа).

Със захарта и ароматизаторите криещи се в почти всички преработени храни на разположение на пазара, основните източници на храна за времето на експеримента са станали пресни зеленчуци, плодове, вода, яйца и цели зърна.

Физическа и емоционална борба

Да се надмогне пристрастяването към захар не е лесно. Първо, нашето тяло минава през симптоми на отказ и детоксикация. През първата седмица, Саша се чувства уморен и жадува за сладки и солени закуски. Излизането с приятели, поръчване на храни или просто закупуване на питие в магазин са били реални мъчения.

Той не е можел да намери друга напитка освен вода, която няма добавена захар, алкохол или ароматизанти. До четвъртия ден, той започва да се чувства наистина раздразнителен и гладен през цялото време.

Точно, когато е бил на път да се побърка, обаче, нещата започват да се проясняват.

Диетолог обяснява

Посещение при диетологът Марлоу Босма го научава на много неща за ползите от здравословното хранене и отрицателните ефекти на захарта и алкохола върху телата ни.

„Сладките неща те карат да желаеш за повече. Кръвната захар се покачва, създава се инсулин за да я свали. Тогава, отново искаш сладки неща“, казва тя във видеото.

„Захарта иска витамини, тя те уморява. Алкохолът прави същото с теб, дехидратира те. Ще се почувстваш в по-добра форма след един месец, без сладкиши, алкохол и консервирани храни“, добавя Марлоу.

След агитацията си с диетолога, Саша става решен да се придържа към новата си диета и започва да се чувства по-енергичен.

Двадесет и пет дни по-късно и сега той може да обяви пред камерата, с гордост в очите си, че за първи път, той вече не жадува за сладки неща.

„Последната седмица почти свърши. Ставам по-лесно и имам енергия в излишък. Това беше приятна изненада. Не мислех, че ще направи такава голяма разлика в моята физика.“

И докато той вече е усетил разликата, той отново отива при лекаря, за да види, дали тя може да проследи някакъв напредък в здравето му. Там той е бил приятно изненадан да открие, че е загубил четири килограма и половина, кръвното му налягане е станало от 135 на 125, холестерола се е понижил с осем процента и нивото му на кръвната захар е било много по-ниско, отколкото преди.

В заключение за месеца си без захар, аромати и алкохол, той казва: „В началото беше много трудно, но в крайна сметка се детоксикирах от захарта и това мина много добре.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Amy Goodrich

By admin

One thought on “Здравето на човека се променя радикално само след 30 дни почивка от захар и алкохол”

Напиши коментар

Добави обява

×
×