зелен-чай-чаша

Покрай случващото се заради коронавирус, темата за Хидроксихлорохин (HCQ) доста нашумя, като някои новинарски издания дори смело говорят за значението на добавянето и на цинк за максимална имунна защита. Но има още един лечебен компонент, който малцина споменават, а той вероятно вече е във вашите кухненски шкафчета.

Говорим за зелен чай или по-конкретно епигалокатехин галат (EGCG), полифенолен компонент на зеления чай, за който изследванията предполагат, че може да бъде значително по-мощен от HCQ и цинк при защита срещу вирусни инфекции.

Цинкът помага да се модулират вродените и адаптивни имунни сигнални пътища вътре в тялото, за да се предпазят от патогенни нашественици, включително коронавирусът (COVID-19). А за Хидроксихлорохинът се казва, че помага на цинковите йони по-лесно и ефективно да си вършат работата в поддържането на здрава имунна функция.

Напоследък имаше доста пререкания за предполагаемите ползи от Хидроксихлорохинът. Доста хора казват, че работи изненадващо добре и научно рецензираната наука изглежда подкрепя това.

Но истинската сила е в цинка, който наред с многото си функции действа като защитно хранително вещество за запазване на естествените тъканни бариери, включително в дихателния епител. По същество цинкът помага да се блокира навлизането на патогени в организма, като същевременно се оптимизира имунната система.

Дефицитът на цинк, с други думи, е основен рисков фактор за инфекция с коронавирусът (COVID-19). Вече знаем, че около 16 процента от всички респираторни инфекции в световен мащаб са свързани с недостиг на цинк и инфекцията с коронавирус не е изключение.

„Като вирус SARS-CoV2 е силно зависим от метаболизма на клетката гостоприемник“, обяснява изследване. „Преки антивирусни ефекти на цинк са демонстрирани в различни случаи… Примерите включват coronaviridae [т.е. коронавируси].“

„Добавката с цинк подобрява мукоцилиарния клирънс, засилва целостта на епитела, намалява вирусна репликация, запазва антивирусен имунитет, намалява риска от хипервъзпаление, подкрепя антиоксидантните ефекти и по този начин намалява увреждането на белите дробове и минимизира вторичните инфекции.“

Пиенето на зелен чай и приема на цинк е ПО-ДОБРО от приема на хидроксихлорохин

Клиохинол, се казва, че е още по-мощен цинков йонофор, доставящ до 10 пъти повече цинк в клетките от Хидроксихлорохин.

Що се отнася до зеления чай, неговото естествено съдържание на EGCG е и цинков йонофор. Не само това, но той е много по-мощен цинков йонофор от хидроксихлорохина, който, важно е да се има предвид, че въпреки всичко е фармацевтично лекарство.

Докато EGCG е около 60 процента от мощността на Клиохинола, той е значително по-мощен от хидроксихлорохина, който поради политически раздори остава до голяма степен недостъпен за хората. От друга страна, зеленият чай е широко достъпен без рецепта.

„За щастие, основната активна съставка в зеления чай, епигалокатехин галат („EGCG “) е показана от екип от испански учени, че е с 40% по-малко мощна като цинков йонофор от Клиохинол, който е най-мощният цинков йонофор в света,“ съобщава Zero Hedge.

Д-р Хуан Баутиста Фернандес Ларе – професор в катедрата по биохимия и биотехнологии в Университета Ровира и Виргили – и неговият екип са публикували няколко научни статии по темата.

Друг полезен цинков йонофор в естествената категория е кверцетинът (QCT), за който се твърди, че е около 30 процента толкова ефективен, колкото и Клиохинолът. Това все още е по-ефективно от Хидроксихлорокина, въпреки че предоставя още един потенциален вариант за изцеление, който избягва политическата бюрокрация и съмнителната безопасност на лекарствата, отпускани по лекарско предписание.

Автор: Итън Хъф

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *