Зеолит-прах-лаборатория

(NaturalNews) След публикуването на кратка статия вчера, която предупреди за високи нива на олово и алуминий в зеолити (като също така посочих, клиничната употреба на зеолитите за блокиране на цезий-137), днес се събудих със поток от правни заплахи от производител на зеолит, който не хареса това, което имах да кажа.

Разбира се, вече съм свикнал с тези неща. Всеки път, когато публикувам научна истина, която не се харесва на някой в индустрията на естествени продукти, те заплашват да ме съдят. Това бе вярно с моите открития на олово в органичен оризов протеин от Китай, а също така се случи, когато изложих „добавка за детоксикация“ като базиран на алуминий воден флокулент.

Съставът на метали в зеолитите, изглежда, е бил пазен в огромна тайна в индустрията на естествени продукти. Въпреки че зеолитите са изключително налагани като почти магическо вещество за детоксикация, никой не се е осмелявал да говори за токсични елементи, намиращи се в самите зеолити.

Така че днес публикувам действителните ICP-MS лабораторни резултати от няколко популярни продукти зеолит. Те са отбелязани по-долу.

Добрата новина, както съм заявявал многократно, е, че зеолитите НЕ се усвояват от човешкия организъм, когато се консумира под формата на гранули. Те преминават направо през храносмилателния тракт, до голяма степен неусвоени. Яденето на зеолити в гранулирана форма е подобно на ядене на пясък: просто ще изходите пясъка рано или късно. Притеснението ми е единствено с „микронизираните“ форми на зеолит. По време на процеса на смилане, кристалната структура на зеолита се пулверизира на малки парченца, освобождавайки количества олово и алуминий, които потенциално могат да преминават през стените на червата и да се абсорбират в кръвния поток. В действителност, производителите на зеолит открито твърдят, че този процес на микронизация се преследва точно за тази цел; да се увеличи абсорбцията на зеолити в кръвния поток.

Логично, ако абсорбирате фин прах зеолит в кръвния поток, тогава как може да не усвоявате олово и алуминий в кръвта, когато зеолитите съдържат такива високи нива на олово и алуминий?

Резултати от лабораторните тестове за метали в зеолита

За мен е удивително, че с всички претенции за агресивно налаганите зеолити в индустрията за естествени продукти, никой не си е направил труда да проведе лабораторни тестове върху състава на зеолита и публично да посочи това, което открихме.

Тук са резултатите от теста на три продукта зеолит:

Методология на лабораторията: Храносмилане в азотна киселина чрез отворен клетъчен горещ блок, анализ на проба чрез ICP-MS instrument Agilent 7700x с разширена външна калибрационна крива, за да се справи с много висока гама от алуминий. Среден клас калибриращи проверки след всеки 10 проби, 4-точкова крива на калибриране за външни стандарти. Използване на стандартен разтвор на ISTD предоставена от Agilent. (Резултатите са закръглени до най-близката част на милион (ppm)).

Зеолит продукт # 1: (микронизиран прах)
Алуминий:> 30 000 ppm. (Да, това не е правописна грешка.)
Арсен: 35 ppm.
Олово: 66 ppm.
Уран: 6 ppm.

Зеолит продукт # 2: (различен източник на микронизиран прах в диетични капсули)
Алуминий:> 30 000 ppm.
Арсен: 4 ppm.
Олово: 27 ppm.
Уран: 4 ppm.

Зеолит продукт # 3: (известна марка прах)
Алуминий:> 24 000 ppm.
Арсен: 5 ppm.
Олово: 27 ppm.
Уранът: 6 ppm.

Имайте предвид, че моят личен лимит за хранителна добавка е 0,25 ррм олово. Това означава, че всички тези зеолит продукти съдържат най-малко 100 пъти по-високо олово от моя личен лимит за хранителна добавка.

Ако ядете зеолити, значи ядете олово и алуминий

Тези данни показват защо имам притеснения за хората, консумиращи дневни количества микронизирани зеолити. Няма съмнение, че хората, които консумират зеолити ежедневно, също консумират високи концентрации на алуминий и олово ежедневно. Този факт е безспорен. Аргументът от производителите на зеолит е,  че зеолитите водят до нетно намаление на метали от тялото ви, а не с нетно прибавяне.

Но аз съм виждал някои от тези твърдени проучвания лично, и тези, които съм виждал, са пълен майтап. Може би има по-добри изследвания, които не съм виждал, и ще се радвам да ги разгледам, но предвид проучванията, които вече съм виждал, за мен е ясно, че някои хора в зеолит индустрията ще вярват, каквото искат да вярват. Също така, аз лично пробудих един производител на друг продукт за детоксикация, минавайки стъпка по стъпка, до точката, където те вече открито ми признаха, че тяхното ключово клинично изпитване е свързано с измама и е фалшифицирано.

Независимо от това, моята гледна точка във всичко това е просто да служа на обществения интерес чрез разкриване на лабораторно-потвърден състав на зеолитите. Без съмнение, всички зеолити на пазара днес съдържат високи концентрации на алуминий и олово. Това е безспорно.

Ако някой има проблем с това, може да ме заплашва колкото си иска, но това не променя законите на физиката, които работят в моя Agilent 7700x ICP-MS инструмент. Може би трябва да си купите собствен ICP-MS инструмент и да го тествате сами. Ще получите същите резултати.

Аз не бих консумирал зеолити на дневна база

Знаейки това, което знам днес, аз никога няма да консумирам зеолити всекидневно. Познанията ми върху това постигнаха голям напредък през годините. Преди години подкрепях продукта течен зеолит, но това беше много преди да построя частна лаборатория и да стана експерт в тестване на добавки за тежки метали. Сега, след като имам лаборатория и почти две години опит и хиляди проби, аз определено ще избягвам орален прием на всяко вещество с повече от 10 ррм олово, освен ако не се отнася до някаква много важна спешна причина, когато нямам друг избор.

За всички читатели на Natural News, които консумират зеолити точно сега, насърчавам ви да преосмислите това, което поглъщате и да помислите критично за това, което ви е казано за зеолитите от хората, които ги продават. Може също да се зачудите защо никой не ви е казал, че зеолитите съдържат много високи нива на алуминий и често повече от 50 ppm олово.

Вижте повече резултати от лабораторни изследвания на тежки метали в храни за животни, протеини, гинко билки и други в Labs.NaturalNews.com.

Аз няма да се уплаша и да бъда спрян от производителите на зеолит

Заключителна бележка: За производителя, който заплашва да ме съди, пригответе се да играете твърдо. Бил съм заплашван от корпорации за милиарди долари. Застъпвам се за моите лабораторни резултати. В момента, в който получа заплашително писмо от адвокатите ви, веднага ще пусна публично вашата марка и марките на вашите купувачи, заедно с резултатите от лабораторните тестове на техните продукти. Ако все още решите да ме съдите, след като похарчите $ 50 хиляди и минат три месеца с пускането на жалбата ви, ще поискам делото ви да бъде отхвърлено въз основа на научна свобода на словото, след това аз ще ви съдя за опит за сплашване на изследовател учен на храните, работещ в интерес на обществото.

Новините от такова дело ще бъдат публикувани навсякъде из мрежата, заедно с резултатите от теста, показващи истинския състав на зеолита като доказуем от всяка лаборатория. Причината, поради която знам всичко това, е, защото всяка компетентна лаборатория в Америка ще получи почти същите резултати като моите.

Не може да оспорвате законите на физиката. И не можете да ме накарате да мълча чрез заплашване. Чрез изпращане на заплашващи съобщения, всичко, което наистина правите, е да ме мотивирате да работя още по-усилено, за да разкривам повече научни открития в интерес на обществото. Не само мога да си позволя да се защитавам срещу вашите жалки опити за сплашване и цензура, но също така научната истина е на моя страна.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Mike Adams, the Health Ranger

By admin

7 thoughts on “Зеолитите съдържат високи нива на олово и алуминий: Майк Адамс публикува резултати от лабораторни тестове, след което бе заплашен с правни действия от производител”
  1. Затова трябва да се запознаете с опита на специалиста по минералите Иван Митев за пречистване на зеолита, за да може Клиноптилолита да се използва за пречистване и структуриране на водата за пиене.

  2. Зеолитите са смесени алумосиликати това е известно отдавна. За оловото наистина е странно.

  3. За зеолити в Америка ли става въпрос? Изследвал ли е някой български родопски зеолити? Защо толкова общо и категорично е написано?

  4. Всички зеолити съдържат тетраедричните групи AlO4 и SiO4 в различно съотношение.

  5. И аз се бях запалил по тия зеолити и без малко да си поръчам, докато не прочетох някъде, че най-евтиния вариант е да си купите така наречената „котешка тоалетна“ – една кутия с няколко кила миризливи камъчета – зеолити и понеже съм го виждал това в един приятел ми стана тъпо да давам 10 пъти повече пари за десет пъти по-малко камъчки 🙂

  6. БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЛОЖЕНИЯ ТРУД, ВЧЕРА СИ ПОРЪЧАХ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ НА МАКЕДОНСКА ФИРМА, НО СЛЕД ОБСТОЙНО ЧЕТЕНЕ НА СТАТИИ ПО ВЪПРОСА, СЕ ОТКАЗАХ ОТ ПОРЪЧКАТА. КОЛКО ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ЗАБЛУДИ ЧОВЕК, АКО НЯМА НАУЧНИ АРГУМЕНТИ ОТ ХОРА КАТО ВАС…БЛАГОДАРЯ ВИ ОТНОВО !

Напиши коментар

Добави обява

×
×