Жена-усмивка-бели-зъбиЖена-усмивка-бели-зъби

(NaturalNews) Всеки обича да има голяма усмивка, която е подчертана от ярки, бели зъби. Но  все пак, не всеки иска да използва разяждащи химикали, за да създаде тази перлена усмивка. За щастие, има много безопасни и естествени алтернативи на грубите избелващи вещества, които обикновено се използват, за да се осветят усмивките.

Съществуват много причини да искате да избегнете обичайните пасти за зъби и продукти за избелване на зъбите. В допълнение към разяждащите химикали, често използвани за насърчаване избелването на зъбите, повечето конвенционални пасти за зъби съдържат флуорид. За флуоридът е известно, че е невротоксичен, и не е наистина толкова добър за зъбите. В действителност, твърде много флуорид може да увреди зъбите и да ги накара да станат чупливи.  Също така, зъбната флуороза е все по-често срещан проблем в Съединените щати. Collective Evolution докладва през 2013 г., че над 1 на 3 деца са били диагностицирани със състоянието.

Бензен, триклозан, стронций и калай са някои от другите неприятни съставки, често срещани в конвенционалните продукти пасти за зъби. Много малко съставки в пастите за зъби в типичен магазин за хранителни стоки ще бъдат нещо близко до естественото, така че е лесно да се види защо естествена паста за зъби, изработена от съставки, за които знаете, че са здравословни и безопасни, би била за предпочитане.

Може да не се сетите за куркума като съставка, която обикновено бихте искали да имате в близост до зъбите си; тя е известна със своя богат жълто-оранжев пигмент, който се прикрепя за почти всичко, до което се докосне. Но ще бъдете изненадани колко полезна може да бъде в стремежа ви за чисти и здрави зъби. Всъщност, когато куркумата се комбинира с кокосово масло и сода за хляб, се получава страхотна прочистваща паста за избелване на зъби и помага за предотвратяване на кухини.

Рецептата за тази изцяло натурална паста за зъби призовава за 4 супени лъжици куркума на пудра, 2 супени лъжици сода бикарбонат и 2 до 3 супени лъжици кокосово масло. След като всички съставки се смесят заедно в гладка, гъста паста, вие сте готови да започнете да четкате зъбите си. Просто използвайте достатъчно да покриете вашата четка за зъби! Измийте си зъбите и изплакнете както обикновено. Остатъчната паста може да бъде запазена в затворен стъклен контейнер и да се използва в продължение на няколко дни.

Сода бикарбонат за почистване на зъбите често се гледа неодобрително и се мисли като „твърде абразивна“. Все пак, изследванията от Collective Evolution разкриват, че содата всъщност е далеч по-малко абразивна от обикновените пасти за зъби. Относителната дентин абразивност (RDA) на содата за хляб е само 7, а популярната паста за зъби марка Colgate съобщава, че пастата за зъби Colgate Total има RDA 70, според графиката споделена от Collective Evolution. Това означава, че пастата Colgate е 10 пъти по-абразивна от содата! Ако можете да използвате тази паста за вашите зъби, содата за хляб не може да бъде толкова лоша.

Тази паста също така съдържа кокосово масло, което се е използвало в аюрведическата медицина като древен метод на прочистване в продължение на десетилетия. Изтеглянето с олио е проста практика с невероятни резултати, и кокосовото масло е едно от най-популярните решения за тази практика. За да жабурите с олио, просто трябва да вземете супена лъжица с високо качество, нерафинирано кокосово олио и да го движите из устата си. Това може да се прави за някъде между пет и 20 минути. Маслото помага за премахване на бактерии и токсини, криещи се в устата ви. Предполага се, че тази практика може също да помогне да се отпуснат синусите и да спре конгестията. Казва се още, че изтеглянето с олио помага за насърчаване на реминерализацията и укрепва зъбния емайл, както и помага за подобряване  здравето на венците.

Кокосовото масло е популярен избор за изтегляне с олио поради неговите антимикробни и антибактериални свойства, и то носи всички тези ползи и за домашно приготвените пасти за зъби. Когато се комбинира с антиоксидантната сила на куркумата и пречистващата сила на содата, тя просто не може да се победи.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Vicki Batts

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×