Жена-яде-ябълка

(NaturalNews)

Доказано е многократно, че лошите навици са вредни за здравето на човека. Дали това включва пушене или използване на бездимни тютюневи изделия, прекомерно пиене, липса на упражнения, ядене на храна с високо съдържание на мазнини и калории или безброй други лоши навици, всички тези лоши навици действително могат да скъсят продължителността на живота на човек. Всъщност, в някои случаи, тези лоши навици могат да отнемат десетина или повече години от живота ви.

Лицето изглежда с години по-старо

Много хора не осъзнават колко се влияе здравето от навиците им докато не настъпи криза. Това може да ги накара да направят преоценка на живота си, а в хода на това прозрение да разберат, че трябва да променят някои от своите вредни навици. Допълнителен бонус, който много хора не осъзнават е, че когато зарежат тези навици могат лесно да подобрят външния си вид.

Не е тайна, че пушенето добавя години към лицето на човека. От движенията, които се използват за пушене, лицето често развива серия от бръчки, като тези около устата и очите. Това може да направи така, че хората, които са в 20-те години да изглеждат повече от десетилетие по-възрастни.

Пиенето на прекомерно количество алкохол, липсата на физическа активност и яденето на мазни храни имат тенденцията да повишават теглото, което прави човек да изглежда години по-стар. В много случаи, стереотипната „резервна гума“, която се приписва на спада в метаболизма в средна възраст, всъщност има корени в тези лоши навици.

Не само заради външния вид

Разбира се, външният вид на лицето не е единственият аспект, който се влияе от лошите навици. Тези лоши навици са показали в едно голямо проучване на британски възрастни, че значително съкращават продължителността на живота на хората. В това проучване, почти 5000 души са били изследвани в продължение на 20 години. Изследователите са направили забележка, кои от участниците в проучването са били ангажирани в четири основни поведения: пушачи, лошо хранене, липса на физическа активност и консумация на твърде много алкохол.

Резултатите показват, че през 20-те години на проучването 29% от тези участници, които имат тези четири ключови лоши навици са починали. За разлика от тях, едва 8 процента от хората, които не следват тези нездравословни навици са починали по време на проучването. Двете най-чести причини за смърт сред хората, участващи в проучването, които са имали тези нездравословни навици, са сърдечно-съдови заболявания и рак.

Урокът от това новаторско проучване е, че яденето на непреработени храни и редовното упражняване, в допълнение към отказването на цигарите и намаляване на приема на алкохол, може да помогне на хората, както в областта на здравето, така и за начина, по който изглеждат. Препоръчително е промените да се правят бавно, като по този начин е по-вероятно лошите навици, в крайна сметка, да се заменят с добри.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *