(NaturalNews)

Използването на природен лек, като плодове от хвойна при инфекция на пикочните пътища (ИПП), особено ако я хванете достатъчно рано, е чудесна алтернатива на антибиотиците. Плодовете от хвойна се използват отдавна за лечение на състояния на бъбреците и пикочния мехур, тъй като имат антибактериални и противогъбични свойства. Те също са естествен диуретик, който изчиства пикочния мехур и уретрата, за да помогне в премахването на инфекцията.

Изследванията показват, че плодовете от хвойна могат да бъдат най-ефективни при лечение на инфекции на пикочните пътища, когато се пият като чай или се вземат под формата на добавка. Въпреки това, можете да ядете цели плодове от хвойна или на тинктура. Инфекцията на пикочните пътища е често срещана инфекция както при мъжете, така и при жените. Следните симптоми могат да покажат, че имате такава инфекция:

• Чувство за често уриниране с малко или без излизаща урина
• Болки във формата на парене в уретрата или пикочния мехур
• Болка и/или напрежение в долната част на корема
• Умора
• Температура: това е индикация за по-сериозна инфекция и може да показва, че се е преместила в бъбреците
• Мътна урина с или без кръв
• Силна миризма на урината
• Гадене и повръщане (особено често, ако инфекцията се е преместила в бъбреците)
• Болка в кръста

Как да си направим чай от хвойна

За да направите чай от плодове от хвойна се завира една чаша вода и се добавя една супена лъжица плодове от хвойна. Плодовете от хвойна се накиснат за около 20 минути преди да се изпие. За тези, които искат да лекуват лека инфекция на пикочните пътища е нормално да пият чай два пъти на ден, за да облекчат симптомите.

Добавки от плод от хвойна

Можете да използвате и плодове от хвойна под формата на добавки. Когато се използва специално за инфекции на пикочния мехур, тези добавки могат да съдържат и други билки като корен от глухарче, златник и мечо грозде; но лесно можете да намерите добавки от плодове от хвойна без други съставки.

Тинктури от плод от хвойна

За да се направят тинктури отнема няколко седмици, така че е най-добре да ги имате под ръка, преди да настъпи инфекция. За да направите хвойнова тинктура, внимателно изплакнете плодовете от хвойна и ги поставете в стъклен буркан (консервен буркан от 1 литър е идеален). Поставете плодовете в разтвор от 50% алкохол (лекарствен алкохол работи най-добре, но можете да използвате и водка или ракия) и 50 процента вода, докато плодовете са напълно потопени.

След като поставите съставките в буркана, запечатайте го и не позволявайте да влиза въздух, тъй като може да развали тинктурата. След това съхранявайте тинктурата на тъмно в продължение на пет дни, като разклащате съдържанието веднъж на ден.

На петия ден, използвайте блендер, за да се смеси тинктурата и след това се изсипва обратно в бутилката и се съхранява в продължение на четири седмици. Накрая, се прецежда тинктурата през тензух, алкохолът се поставя в почистена бутилка и се съхранява на хладно и тъмно място, за да се използва, когато е необходимо. Когато инфекцията на пикочните пътища започне, повечето откриват, че 6-12 капки в напитка или под езика, три пъти дневно вършат работа.

Мерки за безопасност при използване на плодове от хвойна

Плодовете от хвойна могат да бъдат приемани от повечето възрастни безопасно за период до четири седмици. Не е препоръчително да се използват за по-дълго от това, тъй като могат да поставят много напрежение върху бъбреците и да причинят други здравни проблеми. Също така, някои може да открият, че имат чувствителност към плодовете от хвойна, така че винаги е добра идея, първо да ги използвате в малки количества, за да се види дали причиняват дразнене на стомаха.

Ако не сте сигурни дали сте добър кандидат за такова лекарство, попитайте вашия лекар предварително, за да бъдете сигурни, че няма нещо, което е по-сериозно, отколкото подозирате, тъй като инфекциите на пикочните пътища могат да станат опасни, след като се разпространят в пикочния мехур и бъбреците.

Примери за хора, които трябва да избягват плодове от хвойна

• Бременни жени (те могат да предизвикат раждане и да предизвикат спонтанен аборт)
• Деца
• Тези, които имат бъбречно заболяване
• Тези, които приемат литиеви лекарства
• Тези, които имат проблеми с кръвната захар (тъй като това може да намали кръвната захар)

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lisa S. Lawless, Ph.D.

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×