(NaturalNews)

Когато става въпрос за храни, които помагат за подобряване на зрението, повечето хора си мислят за моркови, но проучвания показват, че бананите са също много ефективни за здравето на очите.

Изследвания показват, че плодове, като бананите помагат за зрението

Едно 18-годишно проучване с повече от 100 000 мъже и жени е установило, че повишен прием на плодове, като банани, води до подобрения в зрението. По-специално, изследването отбелязва, че плодовете помагат за борба с очното заболяване, неоваскуларна възрастовообусловена дегенерация на макулата, което е още по-тежко от водещата до слепота дегенерация на макулата, свързана с възрастта (ARMD). Неоваскуларна означава, че в някои части на окото растат нови кръвоносни съдове, където те не трябва да съществуват, което води до кръв и изтичане на течност под ретината, което обикновено прогресира до слепи петна в централното зрение и дори може да се превърне в слепота.

Информацията е публикувана в Архиви на Офталмология, която предполага, че три или повече порции плодове дневно могат да помогнат за предпазване от тези очни заболявания. Препоръките включват нарязване на бананите в овесена каша, включването им в шейкове или ядене на замразен банан.

Друго откритие също потвърждава яденето на банани за подобряване на зрението: В Нигерия са известни практикуващи лекари, които са комбинирали банан и една африканска билка, наречена „Оринол“ за лечение на катаракта и дегенерация на макулата. Резултатите са били успешни.

Статистика за загуба на зрението, както и други начини за подобряване на зрението

Логично е. В края на краищата, бананите съдържат витамин А, който играе роля в защитата на очните мембрани и осигурява светлина на роговицата.

Въпреки това, трябва да знаете за зрялоста на бананите, тъй като тя променя тяхното гликемично ниво. Презрелите банани могат да имат високо гликемично ниво, около 70, докато тези, които са недозрели попадат в ниския спектър на около 30. Това е важно, защото високо-гликемичните храни са свързани с повишен риск от макулна дегенерация и катаракта.

В допълнение към яденето на повече плодове като бананите, се съветва да се откажат цигарите, да се отслабне и да се намали кръвното налягане, тъй като те са общи виновници, които влияят на зрението и водят до нарушено зрение.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *