слънце-здраве-поле-жена-лъчи

За да имате достатъчно количество витамин D в тялото, трябва да приемате достатъчно количество магнезий, според проучване, публикувано в The Journal of American Osteopathic Association.

Изследователи от Университета в Руанд и Харвардския университет си сътрудничат за проучване, за да проучат ролята на магнезий в активирането и функцията на витамин D.

Изследователите установили, че витамин D няма да се метаболизира правилно и може да остане съхранен и неактивен в организма, ако няма достатъчно магнезий. Те обясняват, че магнезият позволява витамин D да се трансформира в използваема форма в организма. Те допълнително обясняват, че магнезият е необходим за двустепенния процес в черния дроб и бъбреците, който превръща витамин D в неговата биологично активна форма 1,24-дихидроксивитамин D (1,25 [OH] 2D). Също така, активността на витамин Д свързващия протеин, който е отговорен за транспортирането на витамин в кръвта, също разчита на магнезий. /Свързани: Шест причини да превърнем магнезий в основна хранителна добавка./

„Магнезият е основен кофактор за синтеза и активирането на витамин D и на свой ред може да увеличи чревната абсорбция на магнезий, и да създаде захранващ цикъл, който да поддържа хомеостазата му“, каза съавторът на изследването Мохамед Раззак.

Техните констатации са важни, защото има голямо разпространение на магнезиевия дефицит. Всъщност, приблизително 75% от американското население се очаква да има недостатъчен хранителен прием на магнезий. Препоръчителната дневна доза (RDA) за магнезий е 310 милиграма (mg) на ден за жените и 420 милиграма на ден за мъжете. Въпреки това, в САЩ редовната диета съдържа само около половината от RDA за магнезий. Западната диета се състои от преработени храни, които са с високо съдържание на рафинирани зърна, мазнини, фосфати и захар, но с ниско съдържание на магнезий.

„Чрез консумирането на оптимално количество магнезий може да се намали рискът от недостиг на витамин D и да се намали зависимостта от добавките на витамин D“, казва той.

„Хората приемат добавки от витамин D, но не осъзнават как се метаболизират. Без магнезий, витамин D не е наистина полезен или безопасен „, добави Раззак.

Магнезият се намира в голямо разнообразие от храни, като ядки (бадеми), банани, боб, броколи, кафяв ориз, кашу, яйчен жълтък, рибено масло, ленено семе, зелени зеленчуци, мляко, гъби, овесени ядки, соя, слънчогледово семе, сладка царевица, тофу и пълнозърнести храни.

Същевременно съдържанието на магнезий в различните храни е намаляло с около 25% до 80% от 1950 г., според изследователите. Това е резултат от увеличеното използване на пестициди и торове, както и процеса на рафиниране на зърна и масла, които премахват магнезия.

Признаци и симптоми на недостиг на магнезий

За да определите дали имате достатъчно магнезий или не, ето списък на някои признаци и симптоми на магнезиев дефицит.

  • Липса на сън – според проучвания, магнезият увеличава гама-аминобутировата киселина (GABA) в мозъка, която е невротрансмитер, който стимулира релаксация и сън. Така, когато нивата на магнезия са ниски, е по-трудно да спите.
  • Мускулни спазми – магнезият, заедно с калций, регулират движението на мускулите. Ако тялото има излишен калций, но недостатъчен магнезий, мускулите на която и да е част от тялото могат да получат спазъм, като крампи на краката, мускулни болки, стягане и общи болки.
  • Потрепване на очите – един от най-честите симптоми на магнезиев дефицит е потрепване на окото. Този симптом се отнася до способността на магнезия да регулира мускулното движение.
  • Нередовен сърдечен удар – магнезият спомага за поддържането на нормален сърдечен ритъм. Понякога се прилага и от лекари интравенозно в болницата, за да се намали риска от предсърдно мъждене и сърдечна аритмия. Минералът може да помогне в този аспект, защото участва в транспортирането на други минерали, включително калций и калий в клетките. По този начин недостигът на магнезий увеличава неравномерния сърдечен ритъм, защото води до намаляване на нивата на хранителни вещества като калций в кръвта.

Автор: Michelle Simmons

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×