Яйца-купа

Хората, страдащи от диабет тип 2, могат да имат основателна причина да се хранят с протеини, въз основа на изследвания.

Диетата, според изследователите на Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation  (CSIRO), се състои от нисък обем въглехидрати, съчетан с по-големи количества протеини и ненаситени мазнини.

Професор Грант Бринкърут, който е главен изследовател в CSIRO, обяснява, че диетата е различна от другите съществуващи диети. „Традиционните хранителни подходи за управление на диабет тип 2 може да са остарели“, казва Бринкуърт. „Наистина трябва да преразгледаме настоящите хранителни указания, ако сериозно използваме най-новите научни доказателства за намаляване на въздействието на болестта.“

Диетичните насоки в региони като Азия, Америка и Австралия обикновено са диети с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на въглехидрати. Видовете храни с нисък гликемичен индекс (GI), който класифицира въглехидрати въз основа на степента, до която те повишават кръвната захар (глюкоза) след хранене, обикновено се препоръчват при лечението на наднорменото тегло, както и при диабет тип 2.

Развитието на изследването, обаче, означава отклонение от тази идея, като се казва, че поставянето на повече ненаситени мазнини като зехтин и соя може да бъде по-добре за вас. В допълнение към това диетата с ниски въглехидрати е гъвкава, което дава възможност за похапване на въглехидрати от време на време.

В проучването са взети проби от 118 участници, които са диагностицирани с диабет тип 2. Всички участници са били с наднормено тегло или със затлъстяване. В продължение на един период една група консумира диета с високо съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини, докато друга група изпробва програмата с ниски въглехидрати и високо съдържание на мазнини. И двете групи са показали, че имат значително отслабване, според проучването. Отбелязано е, че загубата на тегло е подобна и за всички групи. Въпреки това, те отбелязват, че хората с ниско въглехидратна диета са показали, че са подобрили нивата на холестерола, като тази група има по-добри (HDL) нива на холестерола над диетата с високи въглехидрати.
Според доклад за Daily Mail, цената на диета с ниски въглехидрати е по-висока с $ 3, отколкото диета с високо съдържание на въглехидрати. Резултатите от изследването обаче показват, че хората, които са преминали през диетата, са успели да прекратят лечението си. „Ако сте диабетик, ще похарчите по-малко за медикаменти и по-малко ще се занимавате с нежеланите лекарствени реакции, така че дори може да ви излезе по-евтино“, добавя Бринкуърт.

Диабетът (или захарен диабет) понастоящем е едно от най-широко разпространените заболявания. Само в САЩ засяга най-малко 30,3 милиона души и е една от водещите причини за смърт в страната. Според Службата за профилактика на заболяванията и насърчаване на здравето съществуват три често срещани вида болести – като диабет тип 2 е един от тях.

Диабетът тип 2 е най-честата форма на заболяването. Това се случва, когато тялото ви не може правилно да произвежда инсулин. Хората, които имат това заболяване, могат да страдат от хипогликемия (ниска кръвна захар) до увреждане на бъбреците и дори бавно излекуване. Екстремни случаи ще доведат до ампутация и тежки увреждания на нервите.

Автор: Ralph Flores
Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×