Кокосовото масло се е превърнало в нещо като суперзвезда в сферата на здравословния начин на живот. Трудно е, в действителност,  да се чете списание, сайт или вестник, без да е споменато за невероятните ползи за здравето на маслото. Кокосовото масло е, разбира се,  с изключително високо съдържание на мазнини и през 1980-те и 1990-те години, то и други масла са били отбягвани от страх, че ще доведат до проблеми с теглото, атеросклероза, натрупването на плака в артериите, което може да доведе до сърдечни пристъпи. Сега, когато медицинската общност намира все повече и повече доказателства, че диета с високо съдържание на някои мазнини всъщност може да бъде добре за тялото, кокосовото масло е под светлините на прожекторите. Прочетете, за да разберете повече за вълнуващите ползи, които кокосовото масло може да даде на тялото.

Кокосовото масло осигурява здравословни мазнини

Кокосовото масло е около 90% наситени мазнини, които са били обвинявани за сърдечно-съдови заболявания. Сега изследователите продължават да разкриват, че мастни киселини със средна верига, които съставляват кокосово масло, всъщност се метаболизират бързо (а не се съхраняват като мазнини в тялото) и не са свързани с атеросклероза.

Популациите, които консумират кокосово масло, са склонни да бъдат по-здрави

Навсякъде по света много страни (особено тези в тропиците) отдавна използват кокоса във всичките му форми като важен източник на храна. И популациите, които го правят, са известни с тяхното дълголетие и добро здраве. Например, една специфична група полинезийски островитяни, чиято диета се съставлява от приблизително 60% кокосови орехи, имат много малко доказателства за сърдечно-съдови заболявания, а в Америка, те са убиец номер едно на мъже и жени.

Кокосовото масло може да даде тласък на енергия и да помогне за отслабване

В развитите страни, затлъстяване и умора са сериозни и широко разпространени хронични състояния. Кокосовото може да помогне и при двете: заради начина, по който се метаболизира, маслото осигурява на организма бърз източник на енергия и това може да помогне в борбата с умората. Кокосовото масло също има положителен ефект върху метаболизма, което го прави по-лесно да премахне нежеланите килограми.

Кокосовото масло се бори с инфекциите

Кокосовото масло е богато на съединение, наречено лауринова киселина. Тази киселина е доказано ефективна срещу вируси, бактерии и гъбички. Ето защо тя може да се използва локално и орално за да помогне в борбата с инфекциите. Например, често срещана причина за пърхот е всъщност свръхрастеж на дрожди на скалпа: редовната употреба на кокосово масло може да помогне, заради неговите силни противогъбични свойства.

Това са само някои от причините, поради които кокосово масло е станало толкова високо ценено сред тези, които искат да намерят естествени начини да бъдат здрави. Това е една прекрасна мазнина, която да добавите към диетата си и която ще даде на тялото ви различни ползи – с някои, от които науката може все още дори да не е наясно!

Автор: Christine . S

Източник: http://blogs.naturalnews.com/truth-coconut-oil-facts-know/

Напиши коментар

Добави обява

×
×