(NaturalNews) Рак… страховитата дума, започваща с Р, е може би най-страшната дума в нашия речник, защото самото ѝ споменаване всява страх в сърцата на толкова много хора. Според Американското общество за рак, той е втората водеща причина за смърт в тази страна. Защо е такава статистиката? Защо някои хора се разболяват от рак, а други не? Защо някои се излекуват, а други не?

Недостиг и токсичност

За да намерим отговорите, свързани с рака, ние трябва да разберем откъде произхождат физическите заболявания. Човешкото тяло се състои от трилиони малки микроскопични клетки. Две са причините, поради които клетките в тялото ни се повреждат и това са дефицит и токсичност. Нашите клетки не са способни да работят правилно и така се създава почва за физически проблеми. Когато те не получават достатъчно от това, от което имат нужда, за да функционират правилно (т.е. хранителен дефицит) и са изложени на токсини, които може да развалят тяхната първоначално проектирана функция (т.е. токсичност).

Произход на рака

И така, какво точно е рак ? Рак не е само тумора или буцата,  това може да е само симптом на рака и много често хората са оперирани и тази бучка е отстранена, но само временно преди да се е появила другаде по-късно. В интерес на истината, ракът е резултат от неправилно функциониране на клетките, което до голяма степен е резултат на вътрешен дефицит и външна токсичност. Рак не е резултат от липсата на лекарства, хирургия, лъчелечение, витамини или “ късмет „. Болестта рак е голям бизнес, има много групи, които имат пряк интерес да се уверят, че хората вярват на лъжата, че ако просто дарят малко повече на фондациите, набиращи средства за изследване на рак или опитат най-новото лекарство на пазара, проблемът с рак ще бъде решен. Само тези, които са искрено заблудени в желанието си да поставят печалбата преди благосъстоянието на хората ще увековечат тези ракови митове. Политиката и митовете за рака се разпространяват в медиите благодарение на „Big Pharma“ (Голямата фармация“) и в лечебните заведения се причинява повече вреда на хората, отколкото самото заболяване.

Сега има много искрени лекари, които знаят и говорят истината, но като цяло лечебните заведения изглежда се интересуват само от лекарства, хирургия и радиация, тъй като те поддържат болестта само с преодоляване на симптомите, а не причината. Опитите  да решат проблемите с токсичността в организма чрез въвеждане на още токсичност в тялото (под формата на лекарства и т.н.) не са решение.

В интерес на истината, ние се разболяваме тогава, когато нашите клетки страдат от хранителен дефицит и токсичност, а не от липса на нови лекарства, радиация или хирургия. Следната история илюстрира това добре.

През 1970 г. д-р Джордж Малкмус, бивш пастор и основател на Hallelujah Acres е бил диагностициран с рак на дебелото черво, същото заболяване, което и майка му е имала. След някои направени изследвания, той е убеден, че майка му не е починала от самия рак, а от начина на лечение на рака в лечебното заведение, което е била. Вместо да се довери на конвенционалната медицина, Джордж решава да предостави на тялото си чист сок от сурови зеленчуци, заедно със сурови храни, упоменати в Битие 1:29 в Библията. В рамките на една година ракът на дебелото черво е напълно изчезнал и до ден днешен, както и всяко друго физическо заболяване. Той продължава да консумира тези храни и днес.

Човешкото тяло е било първоначално проектирано от Бог със способността да лекува себе си. Мъртвите, преработени храни, които много хора ядат ежедневно (които са с високо съдържание на токсини и с ниско съдържание на хранителни вещества), не само пречат на самостоятелните лечебни свойства на организма, но също така и създават среда, в която възникват заболявания, като рак.

Източник: http://www.naturalnews.com/044710_cancer_truth_lies.html#ixzz2yvPggFhr

Автор: Jay Ricci

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×