(NaturalNews)

Съществуват много физически причини да се започне практикуването на йога. Йога ще увеличи гъвкавостта, укрепва състоянието на мускулите и ще ви даде по-добър баланс и стойка. Това е добрата новина, но добрата новина става още по-добра за тези, които тепърва започват тази изкусна дисциплина: йога не започва и свършва във физическия свят. Йога може да посрещне по-дълбоко лично израстване, както в емоционалните, така и в духовните измерения. С осъзнаването на дишането си, движенията на тялото и мислите, вие можете да работите по проблемите вътре във вас.

В много отношения йога поема формата на медитация, и в тези времена на тишина и самоанализ, можете да се свържете отново със себе си. Понякога е лесно да сте хванати в слушане на отрицателния език на скриптираните новинарски медии. Понякога е лесно да позволите на наранените да ви завлекат в болката, жалостта и вината си. С йога, целият този негативен брътвеж излиза през прозореца, и можете да създадете свое собствено пространство. Всички външни гласове се разсейват, позволявайки ви да комуникирате с вашия вътрешен, най-истински аз. Йога ви позволява да се изправите пред страховете, да потушите разочарованията, и да преодолеете притесненията – да приветствате емоционалното самолечение.

Чрез освобождаване на напрежението и задвижване на лимфата, йога ви дава възможност да видите здравето в нова светлина, като създавате връзки между съзнанието, тялото и духа. Колкото по-интуитивни ставате, толкова повече ще можете да отговоряте на невербалните комуникативни знаци на друга душа. Йога може буквално да повиши вашата вътрешна степен на съпричастност и състрадание. Можете не само да научите как всичките ви мускули и кости са съзнателно свързани, но също така да осъзнаете, че вашите действия са свързани към света около вас и всички души, с които си взаимодействате. Моменти от времето стават отражения, и започвате да виждате себе си в другите. Когато нещо се случи с вас, вие започвате да осъзнавате ролята си в привличането на това към вас, по начина, по който мислите, действате и създавате намерения.

Колкото по-интуитивни, съпричастни и съзнателни, толкова по телепатични ставате, научавайки се да тълкувате събития и да си взаимодействате невербално с хора. По този начин, ще се издигнете отвъд просто словесно свързване. Научавате се да се свързвате енергично и да осъзнавате, че всички ние сме едно свързано съзнание. Това, което причиняваме на другите, причиняваме на себе си. Осъзнаването на това може да доведе до ниво на духовно удовлетворение, което не се намира в много създадени от човека религии. Чрез настройка към външния свят, неговите очаквания и страхове, намирате себе си възвисени до нови висини на благодарност и любов за всички. Това може да доведе едно овластяващо чувство на духовна цел.

За тези, които се страхуват да се свържат по дълбоки начини, йога определено е и за вас. С освобождаване на физическото напрежение, можете да освободите също и негативните мисловни модели и да отворите сърцето си за изцеление. Йога не е само за разтягане на мускулите, йога също е отворена врата за разтягане на характера ви и връзка към всички живи същества. Йога не е само за укрепване на физическата поза, тя също е полезна за състоянието на духа, за да може да се изправи пред страх и вина, които могат да консумират и унищожават качеството на живота ви.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lance Johnson

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *