Какво не знаете за вашата пинеална жлеза?

Дълбоко в мозъка ви, в своя собствен малък дом, който се намира между дясното и лявото полукълбо на мозъка, лежи вашата пинеална жлеза (епифиза).

Мистиците наричат ​​епифизата “третото око” и казват, че то ни дава екстрасензорните възприятия. Философите го описват като “седалището на душата”, и твърдят, че свързва душата с мозъка. След като преминем през мистици и философи, все пак, повечето хора никога не са чували за епифизата.

Как е възможно това? Епифизата може да е малка, но много силна. Проблемът е, че това е нещо ново. Е, тази малка жлеза е съществувала в продължение на милиарди години, но от гледна точка на нашите познания, това е нещо ново.

Изследователите открили мелатонин, хормонът е създаден от епифизната жлеза, през 1958 г., което не се счита за отдавна в света на научните изследвания. И те не са открили, каква е функцията на мелатонина до 1978 г.

През 1990 изследователите решили да разберат какви функции точно изпълнява епифизата. Търсенето все още продължава.

Епифизната жлеза е основен играч в ендокринната система, а ендокринната система контролира колко дълго и колко добре живеем.

Ето един кратък списък от няколко функции на епифизата:
• Поддържа имунната система
• Модулира висок кортизол, водеща причина за стреса и остаряването
• Убива свободните радикали, “лошите момчета”, които развалят нашите вътрешности
• Увеличава плодовитостта
• Предотвратява образуването на кръвни съсиреци
• Осъществява нашите 24-часови и сезонни часовници
• Предпазва от автоимунни заболявания
• Предотвратява рак, особено рак на ендокринната система като рак на гърдата / рак на простатата
• Стимулира хипофизата, царят на ендокринната система

Много неща за съвсем мъничък орган, нали?

За съжаление, епифизата има свиреп враг, който буквално може да я превърне в камък. След това нашата имунна система започва да не работи правилно и болестта идва при нас с пълна сила. Нивата на стрес скачат, унищожавайки нашия мир. Функция на щитовидната жлеза се разколебава. Храносмилателни проблеми ни сполетяват. И още, и още.

Какво е името на този свиреп враг? Флуоридът, невалидизиран промишлен отпадък, който се добавя към водата ни. Може да ви кажат или да прочетете, че има ползи за здравето от него, но не вярвайте.

Флуоридът е във водата, в пастата за зъби, във флуорид-базирани лекарства като антибиотици и повечето антидепресанти, в CocaCola, в бутилирана вода, в спрейове, използвани за плодове и зеленчуци и още.

Още по-лошо, флуоридът има фатално привличане за епифизната жлеза, бърза да я “залее”, за да я превърне в камък. Е, думата, която се използва, е “калцира”, което обаче звучи безобидно, за това, което наистина прави.

Медицината казва, че епифизната калцификация е нормална част от стареенето, но изследванията доказват обратното.

Знаете ли, че флуоридът намалява коефициента на интелигентност на нашите деца? Яде нашите кости? Разваля нашите зъби? Прави ни пасивни? И това може да продължи безкрайно.

Как да спрем епифизната калцификация?

• Присъединете се към (или започнете) кампания, за да премахнете флуорида от живота си. Ако познанията за всички вреди, които флуоридът прави се разпространяват, става все по-възможно да се направи промяна. Той напуска телата ви доста бързо след като спрете да го приемате.

• Започнете силна витамин / минерална програма, която трябва да бъде организирана и направена от специалист.

Витамините и минералите играят огромна роля за доброто здраве и са безопасносни. Те се борят с флуорида, като същевременно увеличават създаването на мелатонин.

• Поставете Боракс във водата за къпане, миене и т.н. Той противодейства на флуорида.

• Упражнявйте се. Клетките в движение помагат на организма да се бори срещу всички видове неща, включително и флуорид.

• Изпотете се. Помислете за “суха” сауна два или три пъти седмично. Тя премахва флуорида от скривалището му в мастните клетки и го изпраща във вашата пот.

Наличието на флуорид гарантира, че ще имате здравословни проблеми. Да се ​​отървем от флуорида си струва всяко усилие, което е необходимо.

 

Автор:  Bette Dowdell

Източник:Вашият коментар