(NaturalNews)

Трудно е да се избегнат рекламни кампании, затрупващи ежедневните новинарски предавания, заглавия на списания и различни етикети в супермаркетите със заглавия като „номер 1 суперхрана, която всеки трябва да яде“ или „Яжте това за да унищожите болестта.“ Интересното е, че има храни, които са достатъчно мощни, за да помогнат за понижаване на риска от многобройни предизвикателства за здравето, ако се консумират редовно, като част от здравословния начин на хранене.

Много от нас знаят, че яденето на плодове и зеленчуци е добро за нас, но са объркани, когато става въпрос за добавяне на думата „супер“ към храните. Няма легална дефиниция в хранителния свят. В последно време изглежда, думата се използва толкова много, че се губи истинското значение или смисъл.

Факт е, че това което ядем влияе до голяма степен върху тялото ни сега и за в бъдеще. В света, в който живеем, с обстрелващите ни токсини в околната среда и пестицидите, заплашващи нашата храна и вода, е от решаващо значение да се включат храни с възможно най-висока хранителна плътност, за да подсигурим здравето си в този токсичен свят.

Уморително е да се налага да сортирате заглавията на вестниците, за да разберете какво трябва да се включи като най-добра защита срещу здравните предизвикателства. След като винаги има друг плод, зеленчук или подправка, за които е установено, че са номер едно от ключово значение за по-добро здраве и по-дълъг живот, как можем да знаем на какво да вярваме и от къде да започнем?

Какво е суперхрана?

Суперхраните са живи, висококалорични храни, които предлагат огромни хранителни възможности и потенциал за изцеление. Те са мощни източници на чисти протеини, витамини, минерали, ензими, антиоксиданти, добри мазнини, мастни и аминокиселини и други хранителни вещества, които предлагат  високи нива на хранене.

Суперхраните са храни, пълни с добри неща, които всички ние искаме за здравето ни всеки ден. Въпреки че има дълги списъци с храни, съдържащи  вещества, които поддържат здравето, суперхраните зареждат максимално системата ни, особено когато се ядат редовно.

Какво да търсите?

Хранителна плътност – Измерването на колко конкретно хранителна е храната по отношение на количеството в една порция.

Хранително многообразие – Измерването на колко различни хранителни вещества са на разположение в тази дадена храна.

Съдържание на фитонутриенти – Размерът на здравословни химични съединения, известни и неизвестни, които съществуват в растенията. Потенциално има хиляди фитонутриенти в растенията и всяка една суперхрана трябва да бъде известен източник.

Отсъствие на токсини – Целта на потреблението на суперхрани е да заредите тялото си с възможно най-много хранителни вещества. Суперхраните трябва да символизират чисти източници на хранене, без хормони, без химикали и пестициди.

Въпреки, че няма нито една храна, която осигурява всичко от което се нуждае тялото, включването на широка гама от суперхрани може да играе ключова роля в стимулирането на здравето на клетъчно ниво в полза на тялото по безброй начини. Суперхраните ни позволяват да получим повече храна с по-малко хранене.

Суперхраните ще съществуват винаги. Все пак, тъй като популярността им се увеличава, много производители въвеждат разнообразие от допълнителни продукти, които се опитват да имитират действието на тези храни. Тялото разпознава и асимилира хранителните вещества най-добре, когато те идват от истинска храна, така че избирайте истинското. Уверете се, че купувате от реномирани доставчици, които предоставят действителни суперхрани, а не супер-заместители, които обещават супер резултати.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Heidi Fagley

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *