Пациенти-с-рак-допълнителна-медицина

(NaturalNews) Прогнозира се, че 38 процента от жените и 43% от мъжете ще развият някакъв вид рак през живота си; все пак, международно признатият експерт по  храненето и рака д-р Патрик Килин казва, че практикуването на оптимално хранене може да намали риска от развитие на рак с до 90%.

Книгата му, озаглавена Побеждаване на рак с хранене (Beating Cancer with Nutrition), предоставя на читателите агресивен подход за побеждаване и превенция на рак, включително намаляване на приема на захар, стимулиране на имунната система и избягване на недохранване. Следното е откъс от книгата му:

„Ракът имитира химията на зародиш, и по този начин става невидим за човешката имунна система. Ракът също мутира чрез промяна на своя ДНК състав почти седмично, което е основна причина, защо много видове рак развиват лекарствена резистентност, която често ограничава стойността на химиотерапията. Ракът също отслабва своя домакин, като инсталира своята собствена анормална биохимия, включително:

• промени в рН, или алкално-киселинния баланс, което прави околната среда по-благоприятна за развитието на рака и по-малко благоприятна за възстановяване на приемника;

• създаване на анаеробни (лишени от кислород) джобове от тъкани, които са устойчиви на лъчетерапия като някой, който е приклекнал в скривалище;

• притъпяване на имунната система, която е основното средство за борбата срещу рака;

• повдига метаболизма и калоричните нужди, като едновременно понижава апетита и приема на храна, за да гладува бавно приемника;

• изхвърля вторични продукти, които създават слабост, апатия, депресия и болка в приемника;

• източва хранителни вещества от кръвния поток като паразит. “

Справяне с основната причина на болестта, а не само с нейните симптоми

„Със своя невидим, хищнически и постоянно променящ се характер, ракът е наистина трудно състояние за лечение. Ракът е по същество анормален клетъчен растеж. Това е парче от пациента с рак, което някога е било нормално, но някак си е разработило променени ДНК чертежи и започва да расте бясно. Неговият необуздан растеж има тенденция да затруднява други функции в организма, докато смъртта не дойде от:

1) отказ на органите, т.е., спиране на бъбреците;

2) инфекция, т.е., пневмония, тъй като имунната система е притъпена;

3) недохранване, защото паразитният рак пренасочва метаболизма на домакина към висока предавка чрез неефективно използване на гориво, като същевременно предизвиква загуба на апетит.

„Когато се справяте с основните причини на дегенеративна болест е по-вероятно да получите дългосрочни благоприятни ползи. Когато разрешавате фундаменталните причини да продължават и просто лекувате симптомите, които изплуват, тогава перспективите за пациента са мрачни. В десетки заболявания и милиони пациенти, този очевиден закон важи.

„Ключовото липсващо звено в повечето терапии за рак е стимулирането на собствените лечебни способности на пациента. Защото най-добрата медицинска апаратура не може да открие един милиард ракови клетки. Представете си, да оставите след себе си само един милиард семена от глухарче на тревата, след като сте си помислили, че сте ги изкоренили.

„Войната срещу рака е вътрешна микроскопична война, която може да бъде спечелена единствено като се работи в рамките на законите на природата: стимулиране на собствените способности на пациента за борба с рака докато се променят анормалните състояния, които позволяват на рака да расте. Всички други терапии са обречени на разочароващи резултати.

„Комбинирани заедно, тези лечения на външна медицина, съчетани със стимулиране на вътрешните лечебни способности на пациента с рак, са много обещаващи за драстично подобряване на шансовете за успех срещу рака.“

Какво причинява рак?

„Повечето дегенеративни заболявания, включително рак, нямат лесно разпознаваем враг. В бактериална инфекция, можете да атакувате ‘причината’ на заболяването с антибиотик. Ракът изглежда се причинява от колекция от екологични фактори и в начина на живот, които се натрупват през годините. Тъй като успехът срещу всяко дегенеративно заболяване изисква да се достигне до корена на проблема, нека да разгледаме приетите причини за рак.

„- Токсично претоварване. От 5-те милиона регистрирани химикали в света, човечеството влиза в контакт със 70 000, от които най-малко 20 000 са известни канцерогени или канцерогенни агенти. Всяка година само Америка пръска 544 милиона килограма пестициди върху хранителни култури, изхвърля 41 милиарда килограма токсични отпадъци в 55 000 места за токсични отпадъци, подхранва селскостопански животни с 4 милиона килограма антибиотици, за да им помогне да наддават на тегло по-бързо и бомбардира пейзажа със съмнителни количества електромагнитна радиация.

„Брус Еймс, PhD от Университета на Калифорния в Бъркли, е изчислил, че всяка от 60-те трилиона клетки в тялото ви претърпява от 1000 до 10 000 ДНК ‘удара’ или потенциално причиняващи рак паузи, всеки ден. И все пак по някакъв начин за повечето от нас, нашите механизми за възстановяване на ДНК и  наблюдателната имунна система са в състояние да запазват под контрол тази буря от генетично увреждане. Въргалянето в нашите собствени продукти високотехнологични отпадъци е основна причина за рак в съвременното общество, тъй като канцерогените добавят към яростта на непрекъснатата атака върху ДНК.

„Самуел Епщайн, MD от Университета на Илинойс казва, че основен лост за предотвратяването на рака трябва да е детоксикация на нашата земя. Токсините не само причиняват ДНК разбиване, което може да предизвика рак, но също така покоряват имунната система, която след това позволява на рака да се превърне в ‘лисицата в кокошарника’, без контролираща сила.“

За повече информация относно ръководството за побеждаване на рак на Др. Килин, потърсете копие от книгата му Beating Cancer with Nutrition.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Julie Wilson

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *