(NaturalNews) Високото ниво на стрес не е добре за никого. Когато едно лице е постоянно изложено на стрес, може да развие тревожни разстройства. Хората, страдащи от високи нива на стрес, могат да проявяват неконтролируеми поведения, свързани с остър стрес като гняв и чувство на неудовлетвореност. Това трябва да се избягва, доколкото е възможно. За щастие, справянето със стреса вече не е толкова трудно. Има съвсем прости идеи за поддържане на високи нива на стрес далеч от вас.

Почивка

Основното оръжение срещу стреса е почивката. При наличието на стресиращи събития, почивката и релаксацията са трудно достижими. Има няколко начина да  получите релаксацията, кояти ви трябва. Техники за намаляване на стреса и режим на упражнения, като йога, медитация и тай чи са всички велики методи за достигане на релаксацията, за която тялото ви копнее. Тези дейности могат буквално да пренесат ума и тялото далеч от шума и суетата на ежедневието, без да се налага да пътувате физически някъде далеч.

Смята се, че тези дейности имат силата да намалят хормоните на стреса и подобрят нечии имунитет. Едно проучване показва, че хората, които правят йога постоянно могат да се насладят на значително намаляване на възпалителни реакции на тялото си. Ето защо, не само ще намалите нивото на стрес, но можете също така да се предпазите от хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, причинени от възпаление. Без значение колко изтощителен е бил денят ви, посвещаването на един определен период от време на ден, за да се съсредоточите върху релаксация и да не мислите за проблемите си е много полезно.

Обградете се с приятели

Друго много силно оръжие срещу стреса е смехът. Трудно е човек да се смее сам и то без видима причина. Ето защо, ако искате да намалите нивата на стрес, излезте  да се смеете и забавлявате с приятелите си.

Прекарването на известно време сам може да е добре, но изолацията може да бъде вредна за вашето душевно  здраве и здравето на сърцето. Най-малкото, ако сте сами през цялото време, ще ви е по-трудно да стоите далеч от негативните мисли и стресът ще ви удави. Жените са по-предразположени към това.

Спрете да се стремите към съвършенство

Стремежът към нещо, което не може да се случи веднага може да бъде стресиращ. Никой не може да е идеален, без значение колко се опитвате. Колкото повече се стремите да бъдете перфектни, толкова повече ще ставате враждебни към другите и изолирани. В края на краищата е доста трудно да се стремим да бъдем най-добрите и в същото време да имаме добро отношение към останалите.

Това поведение ви кара не само да се чувствате тъжни, но също така е и нездравословно за сърцето. Ако искате да запазите стреса на разстояние от вас е хубаво да сте оптимисти и да мислите позитивно. Забравете за желанието да бъдете перфектни и се фокусирайте върху спокойствието.

Прощавайте

Нищо не е по-стресиращо от опитите за подтискане на гнева. Това за дълъг период от време може да ви „изяде“. В действителност, това може да доведе до по-високо ниво на психологически стрес. Прошката е най-добрият начин да се справите с гнева.

Стресът може да бъде константа в живота ви, но не бива да позволявате да ви завладее. Противопоставяйте му се с повече релаксация и по-малко притеснение. Не обръщаите внимание на отрицателните емоции и се обградете с добри приятели. Научете се да прощавате и да забравяте. Просто се усмихнете на живота и той ще ви се усмихне.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *