Всеизвестно е, че органично отглежданата продукция е много по-добър избор от конвенционално отглеждана продукция. Това твърдение е подкрепено от различни научни изследвания и емпирични доказателства в този смисъл. Въпреки това, биологично отглежданите култури не са по джоба на всеки. При консумацията на конвенционално отглеждани плодове и зеленчуци най-малкото, което можем да направим, за да помогнем на себе си, е поне да ги измиваме добре, като по този начин ги правим по-чисти и по-безопасни за консумиране. Има някои старомодни почистващи средства, които комбинирани или използвани самостоятелно, намаляват въздействието на химикалите, с които е пръскана продукцията.

Практично и евтино

Плодовете и зеленчуците се напръскват с водороден пероксид и бял оцет, които не се смесват, а са в отделни тъмни бутилки. След това се изплакват обилно с вода.

Друг прост и ефективен начин за почистване на продукцията е чрез накисване във вода, добавяне на морска сол или каменна сол, както и лимонов сок. Преседяват в този разтвор за около десет минути преди изплакване и използване.

Друг метод за почистване, с малко повече съставки обаче, е микс от оцет, сода за хляб, екстракт от семена на грейпфрут и една чаша вода. Смесете ги и изсипете в спрей бутилка. Плодовете и зеленчуците се напръскват и се оставят за един час преди измиване и използване. Оцетът е убиец на бактерии и може да се използва и самостоятелно за почистване на продукта, особено ако имате съмнения относно това как е бил обработен преди да достигне до вас.

Всичко е енергия

И накрая, ако се върнем на теорията, че всичко в света в крайна сметка е енергия, защо да не можем да променим енергийната основа на храната, която ядем? Изказването на благодарност преди хранене и искане от храната да подобри вашето здраве е един от начините. Това се нарича използване на намерение за промяна на същността на нещата. Това е възможно, казват духовните учители и просветени майстори. Защото, както се казва в древната поговорка: ако промените начина, по който наблюдавате нещо, нещото, което се наблюдава ще се промени.

Автор: Nanditha Ram

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

One thought on “Как да измиете пестицидите от плодовете и зеленчуците”
  1. Най напред трябва да се стремим да се променяме отвътре, и тогава външното ще ние хубаво.
    Но даже и да нее хубаво то вътрешното щом грее вънкашното няма да ни влияе каквото и да е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *