В продължение на векове хората са използвали оцет по най-различни начини, в техните домове и кухни. Той е бил използван като народно средство за различни заболявания. Един от най-популярните видове оцет е ябълковият оцет. Неговата ефективност при лечение на заболявания като диабет, сърдечно-съдови заболявания, висок холестерол, проблемно тегло и други е научно доказана. Неговите антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства го правят чудесен домашен лек за болки в гърлото, брадавици и т.н. Това е определено оцет, който искате в дома си по всяко време!

Предимства на ябълковия оцет

Ето един поглед към многото начини, по които ябълковият оцет облагодетелства вашето здраве.

  • Помага при лечението на диабет: Ябълковият оцет е богат на минерали, като желязо, калций, магнезий, сяра, калий, фосфор, мед и флуор. Именно тези хранителни вещества са тези, които правят този оцет ефективно средство за защита срещу диабет. Можете да го използвате, за да се борите срещу диабет тип II.
  • Осигурява подобряване на инсулиновата чувствителност: Изследванията са показали, че ябълковият оцет понижава съпротивителните сили на организма към инсулин. Той подобрява чувствителността към инсулин от 19 до 34 на сто при диабетиците и тези, които страдат от предварителни диабетни състояния. Той също така намалява нивото на кръвната захар. Можете да получите тези ползи от него, като го взимате преди да заспите или го направите част от ежедневната си диета.
  • Намалява нивото на кръвната захар: Чрез регулирането на гликемичния индекс на тялото, ябълковият оцет понижава нивото на кръвната захар. Оцетната киселина в оцета му позволява да стабилизира метаболизма на организма. Чрез забавяне на процеса на превръщане на въглехидрати в глюкоза чрез усвояване на бикарбонати, той понижава нивата на кръвната захар.

Начини за използване на ябълковия оцет за лечение на диабет

Цветът на този оцет е красив. Единственият проблем е, че на вкус не е толкова добър, колкото изглежда. Хубавото е, че ябълковият оцет е най-добър, когато се разрежда. Според лекарите, това е най-ефективният начин за лечение на диабет, така че го пийте разреден.

Преди да пиете чаша разреден ябълков оцет, добавете една чаена лъжичка или две от чист мед, за да направи по-добър вкуса му.

Пийте смес от сок от червена боровинка, ябълков оцет и вода с малко лимонов сок, за да изпитате чудесните ползи за здравето.

Можете да го добавите към вашите салати с екстра върджин зехтин като дресинг и да добавите подправки като сушен риган или босилек, за да дадете на салатите вкус и да ги направите още по-здравословни.

Добавете ябълков оцет към малко количество студен чай с малко лимонов сок, за да се почувствате освежени и да получите ползите от оцета.

Можете да го използвате, за да се маринова месото и да го направи по-крехко.

Уверете се че използвате органичен ябълков оцет, който не е бил филтриран или пастьоризиран. Трябва да се вземат по една или две супени лъжици всеки ден, за да се получат ползите и да се предотвратят каквито и да било странични ефекти. С този прекрасен оцет можете да подобрите здравето си и да лекувате диабет.

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *