(NaturalNews)

С наличието на вериги за бързо хранене, щандове, които продават хот дог, пица, тарталети, и така нататък, е разбираемо, че избягването на храни богати на натрий, захар и калории е трудно за много хора. Ето няколко съвета за тези, в чиито диети преобладава нездравословна храна и засяга теглото и настроението им, за това как да контролират апетита си за тях:

Установяване на граници

Да кажем не на всички нездравословни храни всъщност ще е прекалено, защото най-вероятно няма да издържим и ще започнем пак с яденето им. Можете да започнете с малки стъпки, като например избягване на сладки напитки и бяла захар, а след това постепенно да добавяте още няколко ограничения.

Поглезвайте се от време на време

За да предотвратите усилването на апетита, залъгвайте  диетата си с малки количества от любимите ви храни. Избягвайте евтиното разнообразие и избирайте такива като черен шоколад и плодове. Това ще бъде по-задоволяващо и ще ви предпази от яденето на твърде много от тях.

Търсете по-добри опции

Следващото най-добро нещо, което можете да направите, когато гладът към дадена храна е много силен, е да потърсите по-здравословна алтернатива. Например, ако не може да се избегне яденето на сладолед, защо не опитате да го заместите с нискомаслено кисело мляко?

Бъдете мотивирани от целите си

Ако сте си поставили конкретни цели по отношение на по-добра фигура, можете да нарисувате по-подробна картина на това. Припомняйте си изображението всеки път, когато апетитът ви започне да се показва. Например, можете да окачите по-малък размер бикини на вратата на спалнята, за да ви напомня за вашите цели всеки ден.

Придобийте добри навици

Опитайте се да  определите факторите, които предизвикват апетита ви за нездравословна храна, за да можете да ги избегнете. Например, ако минавате покрай място на път за вкъщи от работа, където се продават невероятно вкусни десерти, опитайте друг маршрут. Вместо да купувате кутия сладолед от пазара всеки уикенд, изберете кисело мляко.

Намалете алкохола

Пийването на твърде много алкохол ще ви накара да сте по-податливи на ядене на повече храни с него, от пържени картофи до пържени мазнини. Ограничете се само с една напитка на ден, за да избегнете желанието за нездравословна храна, както и да се намалите риска от някои видове рак.

Не съкращавайте съня! Всеки път, когато човек се чувства с отслабнала енергия и мозъкът му сигналира да вземе дрямка, обичайният вариант вместо това е, да се яде лека храна, богата на захар. Но, ако си дадете достатъчно време за сън, тялото ви  няма да се чувства с отслабнала енергия в средата на деня и вече няма да има нужда от похапване на нездравословна храна, за да ви държи будни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×