Повечето от нас са чували за невероятните ползи от кокосово масло. Но замисляли ли сте някога дали сте опитали кокосово масло преди? Кокосовото масло съдържа всички ценни фибри в неговата копринена текстура.

Въпреки това, кокосово масло, когато е закупено от търговската мрежа, може да бъде доста скъпо. Добрата новина е, че е супер лесно да си го направите сами. Единственото нещо, което трябва са неподсладени кокосови стърготини.

Ползи за здравето от кокосово масло

Ползите от кокосовото масло са съвсем подобни на кокосовото олио. Неговите лечебни свойства варират от овлажняване на суха кожа, убиване на бактериите и забавяне на стареенето до защита на тялото от сърдечно-съдови проблеми, остеопороза и рак.

Кокосовото масло действително съдържа най-доброто, естествените лечебни масла на кокоса, както и фибри и други хранителни вещества, като калий, магнезий и желязо.

Рецепта за кокосово масло

Какво ще ви трябва:

  • 5-6 чаши неподсладени изсушени сурови кокосови стърготини;
  • Щипка морска сол;
  • Мощен блендер или кухненски робот;
  • Буркан с капак.

Пасирайте кокосовите стърготини на средна скорост, докато се получи кремообразна паста.
Включете на висока скорост и пасирайте отново, докато имате гладка смес.

В зависимост от силата на вашия пасатор  кокосовото масло може да не добие гладък вид.

Изсипете сместа в чист стъклен буркан и оставете да преседи за около 24 часа (за ускоряване на процеса поставите в хладилник). Маслото трябва да се разбърква често, за да се запази кремообразната консистенция.

Докато кокосовото олио е чудесно за готвене и пържене, то кокосово масло не може да се справи с високи температури. То работи чудесно в шейкове, десерти, сосове, върху препечена филийка или палачинки.

 

Автор: Amy Goodrich

Източник: http://blogs.naturalnews.com/coconut-butter-recipe-best-2-worlds/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *