Екстрактът от имел е един от най-естествените терапии за рак, за която много хора – и дори онколози – все още не знаят. Въпреки това, все повече и повече хора в общността на рак осъзнават това като възможност за лечение. Все още трябва да се направят доста изследвания за този екстракт, но има тенденция за увеличаване на най-малко анекдотични доказателства в подкрепа на използването му.

Лечение с имел

Има много случаи, в последните години на успешно използване на екстракт от имел в лечението за няколко различни видове рак. В един от случаите във Великобритания, една жена с диагноза неходжкинов лимфом използва този екстракт вместо химиотерапия и е било успешно. Друг пациент, с метастатичен аденокарцином на панкреаса (вид рак, който започва в панкреаса, но се разпространява в лимфните възли и черния дроб) използва екстракта заедно химиотерапия след операция, за първите няколко месеца, след което продължава само с екстракта. Този пациент също не показва данни за развитието на рака след една година, което е изключително рядко за тази обикновено агресивна форма на рак. Един швейцарски природен лекар също така съобщава, за шест случая на сарком, които той успешно лекува с екстракт от имел.

Смесени резултати при клинични изследвания

Конвенционалната медицина, не приема използването на екстракт от имел за лечение на рак. Те посочват няколко големи клинични изследвания, при които използването на този екстракт показва смесени резултати. Въпреки това, във всяко от тези проучвания, се вижда, че хората използват различни екстракти от имел за тяхното лечение и не всички екстракти са със същата сила или качеството, което води до голямо разнообразие от резултатите на пациентите.

Част от този проблем е в самото растение. Растението имел има токсични плодове и листа и при екстракционния процес е необходимо да се отделят полезните съединения от вредните такива. Смята се, че забележителните свойства на това растение се състоят в това, че е богато на фитохимикали, растителни съединения, като лецитин. Начинът, по който тези химикали се екстрахират може значително да повлияе на силата и ефикасността.

Метод на екстракция от швейцарска компания, обаче, се оказва с постоянно високо качество и не е изненадващо, че е дала последователни положителни резултати. Те правят добива от свежи цели плодове и листни филизи на имела, с реколта два пъти в годината, а резултатът е по-мощен екстракт, който е бил използван в две отделни проучвания (за пациенти с рак на панкреаса и колоректален) при лечение на рак  в Германия и Австрия.

В заключение, екстрактът в тези проучвания предстои да се използва заедно с по-конвенционални лечения. Това би могло да означава, че тази терапия става все по-масова и ще помогне на тези, които са с това заболяване не само с по-добър процент на оцеляване, но и по-добро качество на живот.

Автор: Mayimina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-ways-mistletoe-extract-helps-fight-cancer/

By admin

One thought on “Как екстрактът от имел помага в борбата с рака?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *