Чаша-зелен-чай

(NaturalNews)

Изследователи от Национална университетска болница в Сеул Южна Корея в момента тестват способността на зеления чай да намалява риска от рак на дебелото черво. Близо 200 пациенти, които са с отстранени доброкачествени новообразувания ще получат или равностойността на девет чаши зелен чай под формата на екстракт, хапче или няма да получат нищо.

Тестването произтича от идеята, че зеленият чай играе важна роля в поддържането на раковите клетки настрана, и че може да предотврати полипи, които могат да бъдат предвестник на рак на дебелото черво. Проучването се основава също на констатации от предишни изследвания, които показват мощни ползи за здравето от напитката.

Едно такова предишно проучване е било проведено от експерти в Университета Гифу в Япония. То установява, че само една малка част – 15 процента – от пациентите, които са се наслаждавали на еквивалента на десет чаши зелен чай дневно, са има повторна поява на полип. Това е в рязък контраст с групата без прием на зелен чай, в която 31 процента от хората са имали повторна поява.

Ефективността на зеления чай за превенция на рак

Това проучване, което бе публикувано в Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, обяснява, че 139 пациенти са били оценени, за да се определят ефектите, които би могъл да има екстракта от зелен чай (GTE) за намаляване на полип рецидиви на дебелото черво. То заключава:

Това е първият доклад, който показва, че човешките метахронни колоректални аденоми са значително възпрепятствани от ежедневното потребление на зелен чай, допълнено с GTE. Както съобщиха множество учени, катехините в зеления чай имат превантивна ракова дейност в системите за клетъчни култури и при опити с животни, а дейността им е много „по-силна“ от тази на калций, s-каротин и витамин С и Е … ние мислим че си заслужава да се изследва напитката зелен чай за превантивната и ракова дейност в опити с хора, защото клиничното приложение на химиопрофилактични агенти изисква изключителна безопасност и ефективност като зелен чай.

Защо зеленият чай се отличава от други чайове, когато става дума за борбата срещу рака

Според видео на Daily Mail, зеленият чай се различава от другите три вида – черен, Оолонг и бял чай – когато става въпрос за това как се обработват чаените листа. Окисляването е голямата променлива сред всички тях; видеото очертава факта, че зеленият чай е уникален, защото, за разлика от другите споменати чайове, няма повяхване или окисляване на листата.

Веднага след като се оскубят те се загряват в тиган или на пара, процес, който моментално спира увреждащия здравето процес на окисляване. В резултат на това зеленият чай се счита за напитка, която съществува в чистата си форма.

Както знаят повечето хора, оксидацията застрашава човешкото здраве и може да доведе до дегенеративни заболявания. Твърде много оксидативен стрес, който обикновено се причинява от хроничен стрес, неправилно хранене, пушене на цигари и прекомерен прием на алкохол, опустошава клетки, ДНК и липиди. В крайна сметка се създават свободни радикали, резултат на реакция на тялото към това окисление. За съжаление, всичко, от различни видове рак и повишен риск от коронарна болест на сърцето до отслабване здравето на очите и болестта на Алцхаймер, може да е резултат от свободни радикали в организма.

Други храни, които ви помагат да останете здрави и държат свободните радикали надалеч

Освен зеленият чай, смята се, че други храни и диетични промени помагат в борбата със свободните радикали и намаляват риска от рак на дебелото черво.

Съществуват многобройни доказателства, които подкрепят избягването на червено месо и увеличаване приема на фибри, когато става въпрос за поддържане на здравословно дебело черво.

В едно проучване със замяна на диети, афро-американци са хранени с традиционна южноафриканска диета, в която са се хранели с богати на фибри храни, като сурово манго и боб чорба. В същото време, южноафриканците са яли типичната западна диета, пълна с високо съдържание на протеини, високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на фибри. Бургери и пържени картофки са били често консумирани от южноафриканците. В крайна сметка е било открито, че биологичните маркери за рак на дебелото черво намаляват в афро-американския произход, но се увеличават сред южноафриканците, които не консумират много фибри.

„Бяхме изумени от степента на промяна“, заяви ръководителят на изследването Стивън О’Кийф. „Смятахме, че ще открием няколко промени тук и там, когато замениха диетите си, но този огледален образ беше напълно неочакван.“

Богати на фибри храни включват малини, круши и ябълки, без да се белят, черен боб, варен артишок и бадеми.

Яжте повече плодове и зеленчуци и обмислете замяна на кафето или енергийната напитка с повече зелен чай. Не само ще си помогнете да останете без рак, доколкото е възможно, но също така ще запазите цялостното си здраве в идеална форма.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jennifer Lea Reynolds

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *