Водещата причина за рак е храната, която ядем. Преди много време консумирахме главно алкална храна, но това се е променило и честотата на рака се е увеличила. Повечето лекари не ви информират за правилната храна, която да ядете, за да сте свободни от рак и какво да ядете, за да накарате тялото да го премахне по естествен начин.

Храните, които ядем днес, съдържат киселинни и алкализиращи формиращи елементи. Една диета от главно киселиннообразуваща храна може да доведе за рак. За съжаление това е всеобща диета днес. Ако се борите с рак, трябва да балансирате нивото на рН на организма, защото ракът ще процъфтява в кисела среда, докато алкалната среда ще премахне рака.

Вече виждаме хора с рак повече от всякога и това е така, защото типичната диета в днешно време е с твърде високо съдържание на храни, произвеждащи киселини, като животински продукти, които включват и млечни продукти.

Храната, която ядяхме, като прясно отглеждани плодове и зеленчуци, беше много по-добра за нас, така че най-доброто решение е да се направят някои диетични промени. Съотношението между алкалност и киселинност се измерва с нивото на рН, което варира от 0 до 14, като 7 е неутрално. Долният край на скалата, който е от 0 до 7, е кисела и всичко между 7 и 14 е алкално.

Трябва да разберете кои храни са алкални или киселинни и също така често да тествате алкалното си ниво. Диагнозата на рака може да има и други фактори, които допринасят, но храната, която ядем сега, е основната причина.

Преди много години, преди да имаме супермаркети, ние имахме по-здравословна диета. Сега, поради обработените храни и популярността на заведения за бързо хранене, нашите диети се промениха. Диетата, включваща предимно храна от киселата гама,  причинява много здравословни проблеми и ракът е само един от тях. Например, много от нашите храни са рафинирани, и повечето от хляба и други печени храни са направени от рафинирано бяло брашно.

Други примери на киселиноформиращи храни са: макарони, спагети, сирене, сладолед и масло, конфитюри и желета, алкохол и безалкохолни напитки. Всички киселинообразуващи храни не са непременно лоши, просто нашата диета е в неравностойно положение и ако имате някакви сериозни здравословни проблеми, е важно да се вгледате внимателно какво ядете.

Някои от алкалните храни за балансиране нивото на рН са пресни плодове и почти всички прясно отглеждани зеленчуци. Също така ядки, семена, зърна и бобови растения са алкални храни. Важно е да запомните, че промените, които правите в по-алкалната диета, имат много ползи за здравето, включително естественото премахване на рака.

За рака има и други причини, но най-важната причина е това, което ядем, защото нашето здраве е пряко свързано с нашия хранителен избор. Нашата диета се е променила през последните 40 до 70 години и повечето от това, което ядем сега, е налице в супермаркетите, а супермаркетите имат огромно влияние върху това, което сега купуваме.

Голяма част от наличните храни в супермаркетите се обработват и поради това тази храна е с ниска хранителна стойност и това е без съмнение причината, поради която има толкова много рак сега. Ако сте с диагноза рак, първата и най-важната промяна, която ТРЯБВА да направите, е свързана с вашата диета, а именно да избирате храни от по-алкален диапазон. Също така, уверете се, че е прясна, свежа и ако е възможно, органична.

 

Автор: mrgreendude

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com/cancer-mainly-caused-intake-acidic-food/

3 thoughts on “Как ракът се причинява най-вече от приема на „кисела“ храна”
  1. Нито брашното, нито солта, нито захарта, нито алкохолът, нито млечните и месните продукти са убиец или вредни – статиятя все едно е писана от опитал се да се прикрие като такъв веган. Вредни са нещата, с които са отгледани въпросните храни и количеството. Освен това – във всеки географски ареал хората са еволюирали спрямо това, което той хилядолетия им е давал като храна. И всъщност алкалността предпазва от рак, но и тя трябва да е в рамки, защото става вредна.

    1. Вегаството за животните е едно, растителното хранене за здраве е друго. Двете могат да бъдат съчетани, което е най-добрият вариант. Не е нужно някой да се прикрива, за да пише такива статии. Гледахте ли What the Health, Вилица или скалпел? Има ги всободно в Youtube. Тези филми преобръщат мисленето на света. Прочетохте ли „Китайското проучване“ на Колин Кембъл? Книгата на Майкъл Грегър „Можем да сме здрави“? Информирани ли сте наистина, или просто ви дразни това, че започна много да се говори за вредите от животинските продукти, които, вероятно, трудно бихте си представили, че може да откажете? И клишета от сорта „от всичко по малко не вреди“ нямат място там, където има истински стремеж към етика оптимално здраве.

  2. Ако макароните, спагетите, пиците и т.н бяха вредни, досега италианците да се бяха изгубили като нация, айде стига глупости!!!

Напиши коментар

Добави обява

×
×