(NaturalNews)

Джинджифил и канела се разглеждат и използват като подправки и билки, за да направят храненията по-ароматни. Също така, те са богати на лечебни свойства. Сред многото ползи от канела и джинджифил, включващи помощ в храносмилането, противовирусни свойства, облекчение на зъбобол, предотвратяване на диабет, настинка, грип, както и облекчаване на болката и др.

Канела – ползи за здравето

Канелата е уважавана заради своите антиоксидантни свойства. Също така съдържа калций, манган, желязо и диетични фибри. Известно е, че помага за предотвратяване на диабет, подобрява здравето на сърцето и мозъчната функция, бори се с рак на дебелото черво, облекчава артрит и много други.

Бори се с диабета

Канелата може да помогне на хората, които са засегнати от диабет, тъй като работи за подобряване на естествената инсулинова активност протичаща в организма. Тя помага на хората да преработват захарта по по-ефикасен начин. Така тялото е подканено да произвежда по-малко инсулин. Следователно, също така е ефективна при регулиране  нивата на кръвната захар.

Предотвратява сърдечносъдови заболявания

Канелата има противовъзпалителни свойства, които я правят ефективна за защита на сърцето от увреждане и инфекция, особено в артериите, когато се запушват с мазни храни. Канелата също се уважава заради способността й да се бори с лошия холестерол, като по този начин предотвратява сърдечни заболявания.

Стимулира мозъчната функция

Според изследвания, канелата също има силен ефект на мозъчната функция. Тя може да помогне за подобряване на умствената дейност. Има успокояващи свойства и може да успокои нервите.

Облекчава артрит

Хората, страдащи от артритни болки могат да разчитат на канелата за облекчение. Съгласно проучване на Университета в Копенхаген, пациенти с артрит, които приемат канела на прах, е по-вероятно да бъдат освободени от болката.

Облекчава обикновени настинки и грип

Канелата съдържа ефективни свойства за облекчаване на настинка и грип, особено когато се комбинира с джинджифил. Сместа може да помогне, като стимулира кръвообращението. Тази способност също е полезна при артритни болки и болки в мускулите.

Ползи за здравето от джинджифил

В допълнение към канелата, джинджифилът също има много лечебни качества, които могат да облекчат някои заболявания. Джинджифилът е известен със своите антивирусни свойства и може да помогне за храносмилането и много други.

Облекчава гадене

Сред многото проблеми, през които преминават бременните жени е гаденето. Джинджифилът е известен, че облекчава това неприятно състояние.

Облекчава остеоартрит

Подобно на канелата, джинджифилът може да донесе утеха на лица, които са пострадали от артрит, особено остеоартрит. При комбиниране на канела и джинджифил по-лесно се преодолява болката.

Антивирусни свойства

Поради своите антивирусни свойства, джинджифилът също е ефективно помага на имунната система. С тази способност джинджифилът може да помогне на тялото да издържа многото заплахи от различни заболявания.

Помощ в храносмилането

Според изследвания, джинджифилът също има положителен ефект върху храносмилането. Здравословна доза от джинджифил може да помогне за предотвратяване на храносмилателни състояния, които често се наблюдават при хората.

Мощната комбинация от канела и джинджифил може да се използва за лечение, облекчаване и предотвратяване на някои заболявания. Силно се препоръчват като естествени средства, за да се преборим със заболяванията.

Източник: http://www.naturalnews.com/041216_cinnamon_ginger_healthy_spices.html#ixzz2ZKILuQDC

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *