(NaturalNews)

Киселинният рефлукс е често медицинско състояние, при което храносмилателните киселини се издигат от стомаха в хранопровода. Това раздразва езофагуса (прохода между гърлото и стомаха), водейки до усещане за парене, което в най-острите случаи, може да продължи до 48 часа.

Докато гастроезофагеалният рефлукс рядко е сериозен проблем, той е винаги неприятен и може да съсипе живота на хората, които страдат от хронични случаи. В действителност, лекарствата за киселинен рефлукс са индустрия на стойност един милиард долара само в Съединените щати. Въпреки това, тези лекарства почти винаги се създават от неестествени съставки и често създават повече проблеми, отколкото оправят в дългосрочен план. За щастие, природата ни е снабдила с няколко естествени средства за киселинен рефлукс, които могат да лекуват състоянието далеч по-естествено и леко, отколкото предложенията на Голямата Фарма.

Сода бикарбонат

Трудно е да се намери толкова многоизползваем хранителен продукт като сода бикарбонат или натриев бикарбонат. От това разтворимо бяло съединение, което се е използвало още в Древен Египет, може да се направи ефективен дезодорант, паста за зъби, перилен препарат и дори средство за почистване на лицето. Въпреки това, содата е също така ефективна при лечение на киселинен рефлукс, тъй като нейната основна природа може да неутрализира излишната киселина в стомаха за нула време.

За да използвате хлебна сода с тази цел, разтворете една чаена лъжичка от нея в чаша с топла вода и пийте бавно сместа. Пригответе се за малко оригване, тъй като добавянето на сода бикарбонат във водата отделя въглероден двуокис, което води до впечатляващо газиране.

Ябълков оцет

Може да изглежда странно да се препоръчва силно кисел продукт като ябълков оцет за лечение на състояние, характеризирано с повишена стомашна киселина, но това наистина работи. Една от теориите е, че оцетната киселина в оцета намалява стомашната киселинност (т.е. увеличава нейната рН), тъй като оцетната киселина е много по-слаба от солната киселина. Друга теория е, че оцетната киселина може да буферира и поддържа стомашната киселина при ниво на рН от около 3.0, което е достатъчно силно, за да продължи смилането на храната, но твърде слабо, за да утежни хранопровода.

Интересувате се от използване на ябълков оцет за лечение на киселинен рефлукс? Смесете две или три супени лъжици от него в чаша с топла вода и я изпийте. Някои хора съобщават, че пиенето на тази смес преди обилно хранене може действително да  предотврати по-късно настъпване на киселинен рефлукс.

Корен от джинджифил

Гастроинтестиналните ползите на корена от джинджифил са известни от векове и той остава един от най-популярните и добре познати средства за лечение на състояния, свързани със стомаха, като гадене, лошо храносмилане и сутрешно гадене. Сега разбираме, че това е така, защото джинджифилът съдържа съединения, подобни на намерените ензими в храносмилателните ни пътища. Въпреки това, поради способността му да намалява стомашната киселина, джинджифилът също е идеален за лечение на киселинен рефлукс.

Въпреки че джинджифилът може да се консумира „както си е“, повечето хора предпочитат да го консумират като чай. За да направите това, накиснете корена (или смесете джинджифил на прах) в чаша гореща вода и пийте след като се охлади. Джинджифилът ще намали съществуващата натрупана киселина и също така ще стимулира храносмилателните ензими, като по този начин се предотвратяват също и бъдещи натрупвания.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×