Астрагал е бил използван повече от 2000 години в традиционната китайска медицина като една от най-мощните тонични билки. Астрагал е тревисто многогодишно растение от семейството на граха и предимно подкрепя функцията на имунната система и защитава черния дроб и сърцето. Също така може да защити ДНК и да увеличи продължителността на живота. Съдържа биофлавоноиди, холин, полизахариди и астрагалан B, наред с други активни съставки. Астрагалан B контролира бактериални инфекции и вируси.

Спира стареенето

Вещества в корен от астрагал (наречени cycloastragenols и astragalosides) могат да забавят процеса на стареене чрез активиране на производството на ензим теломераза. В рамките на вашето ДНК има малки нишки, наречени теломери, които пазят клетките ви да не се разнищват. Екстракт от корен от астрагал помага да удължи живота на вашите теломери, кара ви да изглеждате по-млади и забавя процеса на стареене на клетъчно ниво.

Лекува рак

Астрагал е китайска билка, която се използва за лечение на рак на черния дроб. Тази билка помага за възстановяване на имунните функции в клетките. Приемайте астрагал под формата на добавки от чай. Може да се приготви смес като се свари 115 грама корен на астрагал в литър вода. Консумация на тази смес два пъти на ден помага за намаляване  размера на тумор в черния дроб.

Здраве на бъбреците

Редовното бъбречно прочистване помага за премахване на натрупването, а билки, като астрагал, могат да помогнат за подкрепа здравето на самия бъбрек. В някои проучвания изследователи са открили, че астрагал предлага защитни ефекти срещу бъбречно заболяване. Колкото повече отпадъци са отстранени, толкова по-младо и здраво е тялото.

Ремонт на увредено ДНК

Билката астрагал защитава и ремонтира съществуващо увреждане на ДНК. По време на процеса на репликация на ДНК теломерите държат ДНК заедно. Всеки път, когато ДНК се реплицира, теломерите стават малко по-къси и в крайна сметка, когато станат достатъчно малки, започва процеса на клетъчна смърт. Изследванията свързват този процес на клетъчна смърт със стареене и рак.

Други ползи за здравето на корен от астрагал

  • Помага при сърдечни заболявания и високо кръвно налягане;
  • Намалява възпалението;
  • Помага на храносмилането;
  • Подобрява функцията на черния дроб;
  • Укрепва имунната система;
  • Третира изгаряния и абсцеси;
  • Предотвратява настинки и респираторни инфекции;
  • Намаля болка при фибромиалгия;
  • Лекува анемия;
  • Предотвратява бъбречно заболяване.

 

Автор: Sherice kardon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/astragalus-root-halts-aging-decomposes-cancer-repairs-dna-damage/

Напиши коментар

Добави обява

×
×