Повечето от нас приемат за даденост лукса да мислим за любимата ни храна, а след това да отидем вкъщи и да си я направим. За диабетиците последното ядене на такава храна може да е последният път, когато и вие сте се радвали на любимите си храни, като торти или парче ябълков пай, но с разликата, че вие не е трябвало да се притеснявате за виене на свят, умора или тичане до спешното отделение. Ако се чувствате, че все едно плувате срещу течението в усилията си да поставите своята кръвна захар под контрол, ново проучване от Харвардския университет може да ви даде правилни насоки в тези усилия.

В действителност, една група от блестящи учени са направили откритие в усилията си да намерят безопасно, естествено решение, което може да ви помогне да победите диабета завинаги.

Готови ли сте за това? Ето и фактите.

Оказва се, че най-доброто оръжие в борбата срещу диабет не са ориза или скучните, безвкусни ястия, а мощен хормон, наречен адипонектин. Този хормон не само ще подобри инсулиновата чувствителност, но той е свързан с по-нисък риск от сърдечни заболявания.

Изследователи от Харвардското училище за обществено здраве са направили мета-анализ на 14 клинични проучвания и е установено, че една проста, обичайна доза на рибено масло може да бъде всичко необходимо за повишаване на нивото на адипонектин и поставянето на кръвната ви захар под контрол.

Проучването, публикувано в списанието Ендокринология и метаболизъм, включва близо 700 души, които редовно консумират добавки с рибено масло, както и около 650, които взимали плацебо, като слънчогледово масло или зехтин. Хора, които са започнали деня си с доза от рибено масло имали драстично повишени нива на адипонектин в кръвта си.

Какво означава това за вас? Само една супена лъжица – или капсула, ако предпочитате – от рибено масло на ден може да бъде всичко, което стои между вас и живота на болезнени инжекции и пръстови убождания. И ползите няма да спрат до тук. Нов продукт, PhytOriginal, може да бъде най-пълният източник, който някога е бил тестван. Това е фитопланктон, който може да подобри здравето на сърцето и мускулната сила и дори може да ви помогне да се преборите с депресията. Фитопланктонът е новият заместител на рибеното масло, за по-здрави, по-свежи и по-чисти хранителни вещества.

Диабетът е опустошително заболяване, което води до трайно увреждане на вашите органи, особено сърцето. Фитопланктонът може да даде тласък на хормона, необходим за понижаване на кръвната ви захар.

Започнете да го включвате в дневната си рутина за по-здраво сърце и по-добри показатели на кръвната захар, отколкото сте виждали от години!

Автор: Jordan Markuson

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×