Какво са антибиотиците?

Антибиотиците са химични вещества, които убиват или инхибират растежа на бактериите и се използват за лечение на бактериални инфекции, като например инфекции на дихателните пътища, такива като пневмония и магарешка кашлица. Антибиотиците се считат за основен елемент на съвременната медицина, но тяхната прекомерна употреба продължава да генерира нежелани странични ефекти. Така, че по-безопасно и по-добре е да се използва естествено решение за болестите.

Как работят антибиотиците?

Антибиотиците работят чрез блокиране на жизнените процеси в бактерии, убиват бактериите или спрират тяхното размножаване. Това помага на естествената имунна система на организма да се бори с бактериалната инфекция.

Куркума, смесена с мед, се смята за най-силният антибиотик, описан в Аюрведа писанията. Комбинацията от суров мед и куркума има много мощен лечебен потенциал.

Куркума е първото съединение, което съдържа активни съставки с над 150 терапевтични свойства, сред които са антиканцерогенни, противовъзпалителни и антиоксидантни. Използването на комбинация от мед и куркума ще подобри храносмилането и ще увеличи броя на добрите бактерии в червата. Може да се използва за борба с бактериални и вирусни инфекции и като противовъзпалително средство, което намаля сезонни алергии и действа като имуностимулант. За разлика от изкуствено синтезираните лекарства, този естествен микс идва без странични ефекти, насърчава полезната чревна флора и подобрява храносмилането.

Антибиотична смес

Съставки:

 • 100 г домашен суров мед
 • 1 супена лъжица куркума на прах

Смесете ги, докато получите хомогенна смес и я изсипете в стъклен буркан.

Как да използвате този естествен антибиотик?

Ден 1 – взимайте половин чаена лъжичка на всеки час.
Ден 2 – взимайте половин чаена лъжичка на всеки два часа.
Ден 3 – взимайте половин чаена лъжичка 3 пъти на ден.
Желателно е да не се поглъща веднага лекарството, а да се стопи в устата.
Ако не ви харесва вкуса, винаги можете да добавите топло мляко или чай към сместа.

.

Автор: mcshane

Източник: http://blogs.naturalnews.com/turmeric-honey-strongest-antibiotic-nature-use/

8 thoughts on “Куркума и мед – най-силният антибиотик от природата и как да го използвате”
 1. Не разбрах – пием три дни по схема, а после? Еднократно ли се прави, или има повтаряне? Ако да – колко, кога?

 2. Имайте предвид, че куркумата разрежда кръвта!Тя се усвоява най- добре като се поема с черен пипер.Приемайте съветите винаги с резерв.Не всичко написано е вярно.Например като съветите за приемане на лимонов сок с топла вода на гладно.Гарантирам ви придобиване на гастрит и язва!

  1. Г-жо Платиканова, как го гарантирате?
   Знаете ли, че лимоновият сок, макар да е кисел на вкус, алкализира човешкия организъм, докато орехът го прави кисел?
   Моята съпруга от 4 години всяка сутрин пие лимонов сок с половин лъжичка сода в леко гореща вода и поддържа pH малко над нормата и въобще не се оплаква от стомашни проблеми, а аз който не пие тази смес (ужким се пазя) имам постоянни смущения, болки и др. неразположения със стомаха.

   1. Господин Станчев,
    Гаранирам го с личен опит.Няколко месеца аз също пих сутрин на градно топла вода с лимонов сок.След 4 месеца почувствах остра
    режеща болка в стомаха.Последва гастроскопия и установяване на остро възпаление на стомашната лигавица.Лекарят каза, че още малко е оставало до поява на язва на стомаха.Вероятно всичко е индивидуално, но да се излива киселина на гладно върху стомашната лигавица не е безвредно.Иначе съм много добре запозната с това кои храни са алкални и кои кисели.

 3. Може ли след прием на куркума с чер пипер на гладно да се получи раздразнение на стомаха и подуване.

 4. Ами естествено!Черен пипер на гладно!Черният пипер е кисела храна и дразни лигавицата на стомаха и червата!

Напиши коментар

Добави обява

×
×