куркума-прах-купа

Чудили ли сте се защо болести, като диабет, са толкова трудни за лечение въпреки всички невероятни постижения, наблюдавани в съвременната медицина? Често срещан въпрос. Това е така, защото решението за болестта диабет, изобщо не се намира в модерната медицина. Вместо това, природата има отговор на това и много други проблеми, засягащи човешкото здраве, а съвременната медицина е толкова съсредоточена върху печалбите, че вашият лекар е по-вероятно да споменава имената на много други медикаменти, отколкото куркума, когато обсъждате вашите възможности за лечение на диабет.С десетки милиарди долари годишни продажби на медикаменти за диабетици, не е изненадващо, че много пациенти са насочени към тези печеливши „лечения“. Докато основните медии получават много финансиране от фармацевтичните компании, няма да чуете много за естествените решения за диабет. Ето защо сайтове като Био Поглед се радват толкова много на популярност в момента. Хората не искат токсичните и скъпи медикаменти, които дори не успяват да лекуват болестите им, а и защо биха ги искали след като има алтернативи, които са не само ефективни и безопасни, но и евтини?

Проучване след проучване установяват, че куркумата има силни антидиабетни свойства. В неотдавнашен доклад Университетът на Нюкасълския професор Манохар Гарг обясни как противовъзпалителните свойства на куркума я правят особено подходяща за борба с диабет тип 2. В края на краищата, причината за болестта е системното възпаление, което засяга инсулиновата функция и секрецията. Свързани: 2 нелекарствени средства за борба с диабет и преддиабет.

Професор Гарг понастоящем провежда рандомизирано и контролирано проучване, за да провери как куркума и омега-3 мастните киселини могат да помогнат за справянето с диабета. Тъй като тези две възможности имат различни противовъзпалителни механизми, той иска да види дали те биха могли да имат потенциално взаимодействие, което да надхвърля индивидуалните им ефекти и да научи повече за това как те могат да се допълват взаимно. Той вярва, че комбинацията може да бъде също толкова ефективна, колкото и лекарствата за лечение на диабет, с допълнителните предимства, че са безопасни и без странични ефекти.

Едно от най-важните проучвания върху куркума, за диабет, бе публикувано в списанието Diabetes Care през 2014 г. Това проучване установи, че екстрактът от куркума е бил 100% ефективен при спирането на преддиабета от напредване към пълноправен диабет тип 2. Проучването, проведено от изследователи в Тайланд, е двойно сляпо плацебо контролирано рандомизирано проучване, в което са разгледани 240 души, които са имали преддиабет. След като са били взимани 250 милиграма куркуминозоид, главният полифенол в куркума или плацебо капсула в продължение на девет месеца, е оценена прогресията на диабета. Докато 16,4% от пациентите в плацебо групата са развили диабет тип 2, никой, който е приемал куркумин, не е бил диагностициран с болестта.

Междувременно в проучване, обхващащо повече от 2000 участници, финландски изследователи установиха, че тези, които консумират най-високи количества омега-3 мастни киселини от рибено масло или риба, имат забележителните 33% по-нисък риск да развият диабет тип 2. Други проучванията подкрепиха констатацията, че това хранително вещество е мощен инструмент в борбата с диабета.

Изберете холистичен подход към побеждаването на диабета

Докато куркума и омега-3 са доказали потенциала си за диабет тип 2, не пренебрегвайте важността на цялостния подход. Всичките куркума и омега 3 в света няма да направят много за хората, които продължават да ядат нездравословна диета, пълна с рафинирана захар и преработени храни. Редовните тренировки за от съществено значение за борбата с диабета. Някои проучвания сочат, че е възможно да са по-важни от диетата. Намаляването на стреса също може да допринесе много за постигането на оптимално здраве.

 

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×