(NaturalNews)

Както изглежда кучетата притежават уникална обонятелна черта, която им позволява да подушат наличието на рак в дъха на страдащите от болестта хора. Ново проучване в Австрия предполага, че кучетата може да са вълната на бъдещето, отнасяща се за ранното откриване на рак на белия дроб. Последните проучвания показват невероятен успех за подушване сред пациенти с рак на белия дроб.

Резултатите от предварителното проучване, които бяха публикувани наскоро в научно списание, показват завладяваща способност сред кучетата буквално да усетят присъствието на рак по-рано и по-успешно от много съвременни методи за откриване. След използване на 120 дихателни проби, европейските учени са успели да определят, че кучета, използвани за опитите са били успешни при откриването на 70% от рака, което ясно илюстрира невероятна способност на животните.

„Кучетата нямат проблем с идентифицирането на пациенти с тумори“, обяснява пред АФП ръководителят на отдел пулмология в Болница Кремс в Австрия и автор на проучването, Петър Ерхалт (Peter Errhalt).

Разследването е продължение на ранни хипотези за явни способности на кучета за откриване на всякакви видове заболявания, просто като са близо до боледуващи хора. Също така по-ранни изследвания от 2011 г. за определяне на способността на кучета да откриват в ранен стадий рак на дебелото черво, състояние, което очевидно е много трудно да се открие дори и със съвременните медицински технологии.

„Специфичният мириз на рак наистина съществува, но химичните съединения не са ясни“, обяснява пред BBC News д-р Hideto Sonoda от Университета Кюшу в Япония миналата година за този мистериозен и непознат мирис на рак, който кучетата могат да подушат. „Само кучето знае истинския отговор.“

И това е този отговор, който изследователите в Австрия се надяват да открият чрез по-нататъшни изследвания. След като научат точно кой е съществуващият механизъм в носовете на кучетата, позволяващ им да откриват рак, както и специфичното съединение, което подушват, учените един ден може да разработят нови практически инструменти за откриване на рак. Австрийският отбор се надява да се събере двугодишно проучване, което ще бъде 10 пъти по-голямо от предварителното проучване, за да се потвърдят резултатите.

„Крайната цел  на учените е да определят какъв е мирисът, който кучета успяват да доловят“, добавя Майкъл Мюлер от Болница Ото Вагнер във Виена пред АФП. С тази информация, изследователите могат да развият някакъв вид „електронен нос“ за откриване на рак в клинична обстановка, без необходимостта от действителните кучета, разположени в болници и клиники.
Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *