Лечението за рак може да дойде  точно от субстанция, която ни е поддържала в най-ранен стадий на живот. Учените случайно откриха, че вещество в майчиното мляко може да бъде отговорът за убийството на туморни клетки. Преименуван Hamlet (Human alpha-lactalbumin made lethal to tumor cells) в превод Човешки алфа-лакталбумин, смъртоносен за туморни клетки, е евентуалният лек за рак, който може да напада раковите клетки без да наврежда на здравите клетки. Освен това, той няма никакви странични ефекти като химиотерапията.

Изненадващото откритие задейства допълнителни проучвания, за да се установи дали Hamlet има подобно въздействие върху пациенти с рак на маточната шийка и рак на дебелото черво, след като проучванията върху пациенти с рак на пикочния мехур дадоха положителни резултати. Hamlet – протеин, наречен алфа-лакталбумин, помага на пациентите да отделят мъртви туморни клетки дни след лечението.

„Търсехме нови антимикробни агенти и майчиното мляко е много добър източник за тях. По време на един експеримент имахме нужда от човешки клетки и бактерии, и ние избрахме човешки туморни клетки по практически причини „, каза професор Катарина Сванборг, имунолог от университета Лунд в Швеция и основен застъпник на изследването.

Щом стигне до червата, Hamlet атакува раковите клетки, като прескача външната защита на клетките и отива в митохондриите, които са централата на клетката. След това се придвижва до ядрото, като отрязва енергийния източник на клетката, което води до апоптоза, което е самоубийство на клетките.

„За наше учудване, когато добавихме това мляко, туморните клетки умряха. Това беше откритие подтикващо към още изследвания „, добави професор Сванборг, която изучавала свойствата на кърмата през последните две десетилетия. Тя и следдипломният студент Андерс Хакансон първоначално експериментират с кърма, за да разберат как се бори с микробите, когато открили и свойствата ѝ срещу рак.

Според статия на Telegraph.co.uk те останали изумени, когато открили, че раковите клетки започнали да изчезват. При по-обстойно разглеждане те разбрали, че майчиното мляко кара клетките да умират. Те повторили експеримента и крайният резултат бил същия. Те са използвали не-ракови клетки в предишни опити и при тях клетките не са умирали. По същия начин експериментите инвитро показват, че алфа-лакталбуминът произвежда протеино-липиден комплекс, който убива раковите клетки.

Санборг патентова откритието и публикува своята работа, само за да бъде посрещната със скептицизъм. Но годините на непрекъснато изследване й помогнаха да пробие нови терени и бавно да спечели критиците. Нейният екип вече е събрал убедителни научни данни, които показват, че Hamlet може да убие повече от 40 ракови заболявания.

Тестовете са проведени върху хора и животни. Те открили, че Hamlet ограничава развитието на мозъчен тумор, рак на пикочния мехур и дебелото черво при мишки. При човешки тест, на девет пациенти с рак на пикочния мехур е даван Hamlet седмица преди операцията. Резултатът: осем пациенти „извадили“ туморните клетки с урината два часа след лечението.

Ракът е втората най-разпространена причина за смъртта в страната. Според Американското дружество за борба с рака, приблизително 600 920 американци се очаква да се поддадат на болестта през 2017 г. Това е повече от 1000 пациенти на ден.

Metro.co.uk публикува история за пациент с рак, който в момента пие майчино мляко с надеждата да излекува болестта си. Фред Уайтлоу, на 64 г., е бил диагностициран с рак на черния дроб през 2015 г. Неговата дъщеря Джил Търнър, която ражда през октомври, е прочела за предполагаемото въздействие на майчиното мляко върху раковите клетки. Тя започнала да дава на баща си излишната кърма. Въпреки че все още няма категорични научни резултати, Уайтлоу смята, че няма какво да губи, ако опита.

Това уникално откритие осигурява надежда за всички пациенти с рак. Екипът на Сенборг вече е открил как да произвежда синтетична форма на Hamlet, което означава, че сега може да се превърне в лечение.

 

Автор: Tim Wesley

Източник: https://www.naturalnews.com/2017-11-07-breast-milk-the-new-cancer-cure-scientists-discover-tumor-destroying-molecules-with-astonishing-properties.html

 

Напиши коментар

Добави обява

×
×