От съществено значение е да се грижите за себе си с естествени храни и традиционни средства за защита, тъй като много естествени храни може да се използват като лекарство за профилактика и лечение на много заболявания. И тези естествени средства са станали все по-популярна алтернатива на традиционната медицина в днешно време. Те може да бъдат ефективно използвани при лечение на медицински проблеми, от астма до диабет. За това е от съществено значение да знаем тези природни лекове и лекарствените им стойности.

По-долу е рецепта комбинация от някои често срещани съставки, които могат да се сервират като лекарство при повече от 60 заболявания и тази супер напитка може също да детоксикира тялото от токсини и да убива паразити.

Лесни стъпки за направа на тази натурална напитка със силни противовъзпалителни свойства

Смесете следните съставки:

 • 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
 • 1/2 чаена лъжичка канела на прах
 • 1/2 чаена лъжичка куркума на прах
 • 1 чаена лъжичка студено пресовано кокосово масло
 • 1 чаена лъжичка суров мед
 • 1 чаша топла вода

Насладете се на тази здравословна напитка!

Какво прави тази напитка лечебна?

Основните съставки на тази напитка са с лечебни свойства, както и комбинацията им има по-силен ефект за заболяванията.

Джинджифил

Джинджифилът е често използван в кухните, в продължение на векове от цял свят. С толкова много здравословни свойства, той също така често се използва в естествени средства за много заболявания. Помага за отслабване, при гадене, помага на тялото да усвоява хранителните вещества, облекчава артрит, лекува стомашни киселини, облекчава газ, подобрява дишането, засилва имунната система, помага при синдром на раздразнените черва и дори се бори с рак.

Куркума

Куркумата е друга билка, която се нарича „Кралицата на подправките“ и има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Тя е особено популярна в Индия и е била използвана в продължение на повече от 2500 години. Има много доказани ползи за здравето от куркума и куркумин:

 • Предотвратява и лекува рак, включително рак на простатата и рак на кожата;
 • Понижава риска от развитие на болестта на Алцхаймер;
 • Добре е за очите чрез третиране на  някои очни заболявания, които могат да доведат до слепота;
 • Бори се срещу затлъстяване и ви помага да загубите допълнителните колограми;
 • Намалява болката при артрит;
 • Естествен детоксикатор на дроба;
 • Предотвратява болестта на Паркинсон;
 • Лекува порязвания и изгаряния поради своите антибактериални свойства;
 • Подпомага за по-добър сън.

Канела

Канелата е вкусна подправка с впечатляващи ефекти върху здравето,  намаляване на холестерола, регулирането на кръвната захар, предотвратяване на рак, облекчаване на болка при артрит. Тя също има антибактериални свойства и основни хранителни вещества.

Мед

Това е един от най-старите подсладители на земята, който има дълга лекарствена история. Медът е зареден с хранителни вещества и с антибактериални и антигъбични свойства. Той предотвратява сърдечно-съдови заболявания, намалява кашлица и възпалено гърло, намалява язви, регулира кръвната захар, лекува изгаряния и рани.

Кокосово масло

Кокосът е храна, пълна с хранителни вещества, дължи се на наситените мастни киселини, които съдържа. Той също така съдържа редица други съединения, които са полезни за вашето здраве, като каприлова киселина, капринова киселина и лауринова киселина. Консумирането на кокосово масло може да помогне на имунната система да стане по-силна, за да се пребори с болести, благодарение на своите антибактериални, противовирусни и противогъбични свойства. Той също така помага на хранителната абсорбция в организма и е от полза при проблеми с храносмилането.

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/healing-tea-5-ingredients-60-diseases-kills-parasites-cleans-body-toxins/

Напиши коментар

Добави обява

×
×