С наближаването на летните жеги много хора ще се разхладят с ледена вода с лимон, студен чай с лимон или лимонада. Лимоните могат наистина да дадат невероятни ползи за здравето!
Открито е, че лимонените кори помагат да се стимулира имунната система, понижават холестерола и дори помагат за предотвратяване на рак. Лимонените кори са също антимикробни, което означава, че те могат да ви защитят срещу бактериални инфекции.

Хранителните вещества, открити в лимонените кори, могат да помогнат да се стимулира имунната система; да се намали холестерола и да се предотврати рак.

Изследванията показват, че природите фитонутриенти превъзхождат химиотерапията, без да причиняват вреда на организма. Цитрусов пектин, получен от пулп и обвивки на цитрусови плодове,  инхибира разпространението на рак на простатата, рак на гърдата и рак на кожата и на други органи.

Така наречените лимоноиди са химични вещества, намерени в цитрусови кори, които дават на корите горчив вкус. Те също така са способни да забавят растежа на ракови клетки и дори да убиват ракови клетки.

Лимоните съдържат 22 противоракови съединения, които спират клетъчното делене на ракови клетки.

Лимоните съдържат 22 противоракови съединения, които спират клетъчното делене на ракови клетки и могат да намалят риска от рак с 50%.

Лимоните не са само са защита срещу рак, но също може да помогнат на тялото чрез детоксикация. Лимоновоте сокове имат подобна атомна структура на стомашните храносмилателни сокове и така „подлъгват“ черния дроб в производството на жлъчка. Това помага храната да се движи през тялото и стомашно-чревния тракт.

Лимоните съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата с вредата от свободните радикали. Това може да доведе до здрава, млада кожа. Намерения в лимоните витамин С може да помогне на организма да произвежда повече колаген и допринася за премахване на линии и бръчки по лицето.

Установено е също, че пиенето на лимонова вода, може да ви помогне да отслабнете, поради вида на фибрите намерени в лимоните. Пектинът помага да се чувствате сити за по-дълго време, което означава, че можете да управлявате досадния глад по-лесно. Лимоните също повишават нивата на енергия, което води до по-ниски нива на стрес и подобряване на настроението.

Много хора харесват лимонада, но са предпазливи относно съдържанието на захар. Рафинираната захар е свързана с множество здравословни проблеми, но въпреки това е възможно да се наслаждавате на лимонада и да защитите вашето здраве. Опитайте тази рецепта за здравословна лимонада. Ако сте веган, не се колебайте да заместите меда за кокосова захар, агаве или кленов сироп.

Лимонада с мед

Съставки:

  • 1 чаша суров мед;
  • 1 чаша прясно изцеден лимонов сок;
  • 6 чаши филтрирана вода.

Инструкции:

В блендер комбинирайте суровия мед и лимоновия сок в продължение на 30 секунди. Добавете и водата към блендера. Сервирайте с лед.

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/lemons-contain-22-anti-cancer-compounds-reduce-risk-cancer-50-percent/ 

Напиши коментар

Добави обява

×
×