Маслото от черни семена се извлича от семената на растението Nigella Sativa. Тези семена са  известни също  като черен кимион. Преди векове семената са били популярни сред древните египтяни за това, че са панацея за различни здравословни състояния като главоболие, зъбобол и дори като хранителна добавка.

Това са малки, невероятни черни цветни семена. Маслото от черно семе е било използвано в древените египетски цивилизации заради своите невероятни лечебни качества. Няколко изследвания също показват, че екстракт от семена на черен кимион може да помогнат в борбата с рака. В едно скорошно проучване, маслото от семена на черен кимион са с мощно действие срещу рак на панкреаса, един от най-смъртоносните и най-трудни за лечение от всички видове рак.

12 невероятни ползи за здравето на маслото от черно семе

Диабет
Приемайте по една чаша черен чай с една чаена лъжичка олио от семена на черен кимион в него. Вземайте го два пъти на ден, сутрин и преди лягане. Продължете да го приемате за най-малко четиридесет дни. След това  изяжте нещо сладко, за да проверите нивото на захарта. Ако то е на нормално ниво, спрете да приемате чая.

Сърдечен удар
За да намалите риска от инфаркт, използвайте това ефективно лечение. Смесете половин чаена лъжичка на олио от черно семе в една чаша козе мляко и го приемайте два пъти на ден. Това ще втечни мазнините и разшири вените и артериите. Избягвайте мазни храни. Продължете да го пиете в продължение на десет дни по 2 пъти и след това продължете веднъж дневно.

Зъбобол и подуване на венците
Смесете половин чаена лъжичка калонджи масло с топла вода и направете гаргара на устата. Също така приложете олио от черна семка върху засегнатия зъб, това ще облекчи болката бързо.

Болки в ставите
Подуване на глезена или други болки в ставите са ужасни. Направете си ефективна защита чрез смесване на една чаена лъжичка оцет, две чаени лъжици мед и добавете половин чаена лъжичка олио от черно семе. Приемайте тази смес два пъти дневно, преди закуска и след вечеря, а също и масажирайте със същата смес.

Астматичен пристъп
За лечение на астматичен пристъп миксирайте 10 капки масло от черен кимион и една чаена лъжичка мед в чаша топла вода. Пийте го както сутрин така и вечер след вечеря. Четиридесет дни лечение дава положителен резултат.

Рак на маточната шийка
При рак на шийката на матката, екстракти от тимохинон са били в състояние да предизвикат апоптоза или клетъчна смърт и да забавят прогресирането на рака, както и спиране  разпространението на рака.

Радиационен контрол
Активното съединение тимохинон  защитава мозъчната тъкан от увреждане, предизвикано от облъчване. Изследователите показват, че веществото може да „защитава ясно мозъчна тъкан от радиация.“

Безсъние
Изследване разкрива, че маслото от черни семена може да ви помогне да спите по-добре, ако страдате от безсъние. Смесвайте една чаена лъжичка масло в топла напитка преди лягане.

Епилепсия
Черните семена имат антиконвулсивни свойства и може да намалят честотата на пристъпи при хора, особено деца, които са с диагноза епилепсия.

Зъбобол
Маслото от черни семена бори бактерии и лекува възпаление, което го прави чудесно лечение за облекчаване на зъбобол.

Антихипертензивнo и понижаващо липидите
Изследвания са установили, че перорално лечение с черно семе е показало ефекти на понижаване на кръвното налягане, сравними с тези на други антихипертензивни лекарства като дилтиазем. Също така води до намаляване на лошите нива на холестерол в организма, като същевременно увеличава количеството на добрите видове липиди.

Антираково
Научни изследвания върху неговите противоракови свойства са установили, че растежът на някои ракови клетки, които са изложени на масло от семена, са били по-лесно се инхибирани, отколкото от противоракови лекарства.

 

Автор: Prof. Hesin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/black-seed-oil-natural-protection-toxic-world/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *