Навсякъде, където погледнете, има признаци, че хората се събуждат все по-често, когато става дума за тяхното здраве. Продажбите на органични храни се покачват, тренировъчните приложения се разпространяват, а веригите за бързо хранене променят менютата си, за да предлагат по-здравословни възможности. В съответствие с тенденцията към по-добро здравословно състояние, процедури на пластичната хирургия като поставянето на гръдни имплантанти излизат от мода, а тези, които вече имат импланти, желаят да ги отстранят.

Според статистиката от Националната здравна служба на Великобритания (NHS), премахването на гръдните импланти превъзхожда поставянето на такива с марж от четири към едно за миналата година. Това е остър обрат от само преди няколко години, когато два пъти повече жени са били подложени на операция за поставяне в сравнение с операция за сваляне.

През 2016 г. 1602 жени са преминали през операция за премахване на гръдни имплантати чрез NHS в Обединеното кралство, а само 390 са се подложили на операция за поставяне. През 2005 г. само 633 жени са отстранили имплантите си, а 1778 са се сдобили с нови.

Част от спада се дължи на задържането на процедурата от NHS. Само жените, които имат сериозно деформирани гърди или онези, които имат сериозни психологически проблеми, могат да преминат операцията, като използват националната система, финансирана от данъкоплатците.

В допълнение, абсурдно големите фалшиви гърди са изчезнали от мода през последните години. Друг фактор е скандалът, относно опасния френски силикон PIP.

Някои жени премахват имплантите си, защото им причиняват проблеми като подуване, обриви и болки в ставите. Има и скорошни проучвания, които свързват гръдните имплантанти с рядко срещания тип Т-клетъчен лимфом, така че експертите смятат, че тенденцията за отстраняване  вероятно да продължи.

Премахването на имплантантите нараства по целия свят

Тенденцията за премахване на импланти се наблюдава и в Канада, където все повече жени искат да извадят гръдните си импланти. Хирургът от Торонто д-р Джули Канана съобщава, че броят на изваждането на импланти на гърдата в клиниката е нараснал с 20% само през последните пет години. Около 4 000 такива операции се провеждат всяка година в Канада; 40 000 такива операции се извършват в САЩ всяка година.

Според Consumer Guide to Plastic Surgery, отстраняването на гръдния имплант се извършва под обща анестезия. Хирургът отстранява тъканта на белега, която заобикаля имплантанта, преди да премахне самите импланти. Имплантите обикновено се изваждат през същите разрези, направени от хирурга по време на първоначалното увеличаване. Също така често се провежда и друга процедура – повдигане на гърдите, тъй като гърдите могат да се отпуснат след отстраняването на имплантите.

Някои от потенциалните нежелани реакции включват белези, инфекция, загуба на чувствителност на зърната, хлабава кожа, увисване, усложнения на анестезията и психологически проблеми.

По-естествени процедури придобиват популярност, но все още има рискове

Тъй като хората все повече отхвърлят понятието за поставяне на неестествени предмети в тялото си, друга процедура започва да придобива популярност. Може да се взима мазнина от бедрата и стомаха на жената и да се използва за подобряване на гърдите й. Това може да добави до три четвърти от размера на гърдите и да струва приблизително същото като имплантите. Докато лекарите не вярват, че изобщо ще заместят имплантите, това се разглежда като добър вариант за жените, които искат по-малък и по-естествено изглеждащ аксесоар.

Въпреки че тази процедура е по-естествена от имплантите, тя не е без своите рискове. Някои възможни проблеми включват инфекция, кисти, микрокалцификация, некроза на мастни клетки и възможността някои трансферирани мастни клетки да мигрират от областта на гърдите.

 

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com/2017-11-15-boob-job-bust-more-women-now-removing-breast-implants-than-getting-new-ones.html

Напиши коментар

Добави обява

×
×