(NaturalNews)

Докато повечето хора са свикнали с изключително натоварен начин на живот, който вероятно намалява времето им за сън, това с което може би не са наясно е, че липсата на сън може сериозно да застраши тяхното здраве. Всъщност, интернет страницата на Американската психологическа асоциация посочва, че „напрегнатият начин на живот може да … прекъсва редовните модели на сън: световната икономика, която включва денонощна работа на индустриите, за да победят конкуренцията“ може да доведе до редица проблеми, които включват сериозни автомобили произшествия. Това е само като за начало.

Други здравословни проблеми, до които може да доведе неправилният сън са нарушения в сърдечно-съдовата система, промени в нервната и мозъчната система, промени в имунната система, инсулт, промени в настроението, депресия, затлъстяване и тласкане към наркотици или злоупотреба с алкохол. Въпросът за съня е толкова сериозен, че в Япония са отворени много салони за дрямка за бизнесмени, за да си почиват и след това да се връщат на работа с повишени нива на бдителност, които са получили от дрямката.

Не само, че възрастните трябва да се стремят да получават около 7-8 часа непрекъснат сън всяка нощ, но ​​също така трябва да помислят за дрямка през деня, която се свързва с рестартиране на мозъка. Въпреки това, количеството време, прекарано в дрямка е от решаващо значение за това дали ще бъде ефективна; твърде много или твърде малко време за дрямка, може да не е идеално, в зависимост от целта, която човек се надява да постигне.

Количеството сън, което е необходимо за постигане на определени цели

Например, ако целта е повишаване на енергията, 10-20 минути се смятат за полезни. За тези, които искат да получат някои когнитивни или за обработване на паметта ползи, като например запомняне на лица, факти и места, дрямка от на един час може да бъде добра; обаче, може да се появи замаяност при събуждане. Ако търсите творчество или емоции, 90 минути дрямка, която включва пълен цикъл на съня може да направи това възможно.

Ако заспиването и поддържането на съня са проблематични, помислете за яденето на определени храни, които могат да ви помогнат да заспите по-лесно.

Някои череши, например, се считат за естествена помощ за сън, защото имат високи нива на мелатонин, които играят роля в насърчаването на сънливостта. Други храни, които помагат на хората да заспиват са фъстъци и бадеми.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *