зъболекар-жена-мъдрец-вадене

Колкото и да е учудващо, много малко зъболекари са загрижени за количеството живак, което може да се носи из офисите им, въпреки че те често работят с пациенти, които имат стари живачни пломби, казва основателят на Natural News, Майк Адамс.

В неотдавнашен подкаст Адамс каза, че дентална индустрия днес функционира по същество като криминално предприятие, като поставя пациентите на огромен риск за здравето, заради живака.

Адамс казва, че не трябва да бъде така.

Той отбелязва, че базираната в Колорадо Mercury Instruments USA Inc. продава специално оборудване, което измерва нивата на живак във въздуха. Високотехнологичното оборудване се използва в индустриални обекти по целия свят, за да се помогне на хората да се обучават, за да избегнат невидимия живак.

Освен това отбелязва, че Администрацията по безопасност и здраве при работа (OSHA) е определила средната граница на излагане на живак. На работен ден е 100 микрограма на кубичен метър. OSHA изисква работниците да носят защитно оборудване, когато живакът е над границата. За съжаление много зъболекари не се интересуват от количеството живак в офисите си, отбелязва той.

Но би трябвало, защото живакът в зъболекарските кабинети впоследствие се вдишва от пациентите, най-вече (защото служителите носят маски) и че след това живакът влиза в кръвообращението на пациента. Живакът е невротоксин и още през 2008 г. Администрацията по храните и лекарствата дори призна, макар и неохотно, че живачните пломби имат невротоксични ефекти, особено върху децата.

Изпълнителният директор на Mercury Instruments USA Inc. Алекс Хъмъл заяви, че  малко зъболекари са загрижени за нивата на живака в своите стоматологични офиси.

„Когато амалгамите се поставят или отстраняват, живакът се освобождава в устата на пациентите и в околния въздух. Високоскоростни вакууми често се използват за изсмукване на живака, но това не спира разпространението му напълно „, съобщи Natural News миналата година.

Хъмъл казва, че е взел измервания на живак в стоматологичните кабинети и е открил нива, които са два до три пъти по-големи от границите на OSHA. При едно измерване той оценя нива на живак, които са били 30 пъти по-високи от OSHA, след като само една амалгама е била отстранена.

„Видях в зъболекарските кабинети същите неща, които ако бяха в друг вид офиси трябваше да бъдат веднага затворени“, каза Хъмъл. „Навсякъде има деца. Това е лудост. Това е точно същия токсин и се третира напълно различно. Защо е позволено да бъде толкова нерегулиран? „

Адамс се чуди същото. Той също така е удивен защо зъболекарската организация притиска Хъмъл.

Той е „заплашван от Американската стоматологична асоциация, защото е взел инструмента си за откриване на живак и го е използвал в стоматологичните кабинети, за да измери нивото на живака, който се движи във въздуха …“

И както виждате по-горе, резултатите са невероятни – изключително опасни.

По време на работа с живачни пломби изпаренията се носят из зъболекарския кабинет, падат и се събират върху повърхности – особено тези, които не получават голямо внимание по време на почистване на офиса, като щори, осветителни тела и така нататък. Тези частици след това започват да се предават по въздуха, чрез отоплителни или охладителни системи, или чрез движение и активност, каза Адамс по-късно в подкаста си.

„Ако докоснеш дръжка, докосваш живака – каза той. „Ако вземете химикалка, за да попълните формуляр, докосвате живака“.

Научете повече в Medicine.news  или слушайте целия подкаст на Адамс по-долу или кликнете тук clicking here.

Автор: David Armstrong

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×