Това време на годината отново е тук – времето, когато дните са къси, температурите ниски, а настинки, грип и инфекции са наоколо и правят хората нещастни. Дихателните пътища изглеждат особено уязвими в този момент. Едно нещо, което можете да направите за тях е да си приготвите тези домашни органични бонбони за кашлица.

Какво е толкова хубаво на домашно приготвените бонбони за кашлица? Е, да започнем с това, че е далеч по-евтино да се направят бонбони за кашлица у дома, отколкото да се купуват от магазина. Органичните бонбони за кашлица, с добро качество, са особено скъпи. Тези домашно приготвени бонбони, заредени с висококачествени билки и биологичен мед, често могат да ви донесат по-бързо и по-пълно освобождаване от най-лошите респираторни симптоми. Не на последно място, те са и с много по-добър вкус.

Можете да направите тези бонбони за кашлица дори и ако нямате нужда от тях в момента. Те се съхраняват добре в херметично затворен буркан на хладно и сухо място и когато ви потрябват, ще са под ръка.
Ето и рецептата по-долу.

Рецепта за органични билкови бонбони за кашлица

Съставки:

  • 2 ½ чаши филтрирана вода
  • 2 чаши суров, биологичен мед
  • По 1 чаена лъжичка от следните билки: хлъзгав бряст, лайка, листа от евкалипт, корен от женско биле и лопен
  • Допълнителни съставки: различни натурални аромати като канела или лимонова кора; малко количество естествен оцветител за храна, ако предпочитате.

Инструкции

Добавете билките в 2 ½ чаши вряща вода в тенджера и оставете да се варят за около 5 минути, след което прецедете през фина цедка. След това добавете меда и оставете да заври, докато достигне 150 градуса (мерете с термометър за храни). Сега изсипете течността в бонбонени форми и я оставете да се охлади напълно.

След като е напълно охладена, можете да ги премахнете от формата и да ги поръсите с малко оризово брашно, ако са твърде лепкави, след което ги увийте поотделно във восъчна хартия.

Тези бонбони се съхраняват добре и дори са чудесен подарък за някой, който не се чувства добре. Те ще помогнат за успокояване на болки в гърлото, ще помогнат с прочистване на проходите на синусите и дихателните пътища, както и за облекчаване на хронична, заядлива кашлица. С една дума, те са страхотни за грипния сезон!

Въпреки, че тези бонбони за кашлица може да отнемат малко повече време и усилия, за да се направят, те си заслужават. Билковите съставки трябва да бъдат намерени в повечето магазини за здравословни храни, така че нищо не пречи да се опитате да направите една партида днес!

 

Автор:  Meghan Telpner

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *