(NaturalNews)

Черните точки са подутини (или „запушвания“) по кожата, които са причинени от натрупване на излишни мазнини и себум в жлезите на кожата. С окисляването на тези мазнини, те потъмняват, и това придава черия им цвят.

Черните точки са изключително често срещани, особено сред подрастващите. Въпреки че не са загриженост за здравето, те са грозни и трудни за премахване, дори при използване на скъпи козметични продукти. За щастие, средното домакинство разполага с естествени средства за премахване на черни точки, които са много по-евтини, а често и много по-ефективни, отколкото техните фармацевтични еквиваленти. Нека да разгледаме най-добрите от тях.

Списък на средствата за лечение


Сода бикарбонат
– Содата често се търгува в козметичната индустрия като продукт за микродермабразио. Въпреки това, обикновената сода за хляб е също толкова ефективна, колкото и надценените маркови продукти, които ще намерите в аптеката. За да направите паста, разбъркайте една чаена лъжичка сода за хляб с две чаени лъжици пречистена вода. След това нанесете върху засегнатата област, масажирайте внимателно и след това изплакнете. Това не само, че ще премахне мъртвата или увредена кожа, но също така ще прамахне праха и мазнините, които причиняват черни точки.

Лимонов сок – Лимонов сок се използва за широк спектър от кожни проблеми, включително акне, белези от акне и черни точки. Има два полезни начина за използване на лимонов сок. Първо, разбъркайте четири капки лимонов сок с една супена лъжица захар и търкайте върху засегнатата област. Това ще помогне за отстраняването на черни точки и също така ще подобри цялостния вид на кожата. Второ, комбинирайте лимон с кисело мляко, мед и сол и прилагайте върху засегнатата област. Това ще действа като отлична профилактика срещу черни точки, както и ефективен овлажнител.

Солена вода
– Въпреки че солената вода най-често се свързва с домашни средства за възпалено гърло, тя работи също и срещу черни точки. Солената вода действа чрез изсушаване на излишната мазнина, намираща се върху кожата. Използвайте ежедневно, и след непрекъснато и последователно използване ще забележите голям спад в броя на черните точки.

Паста за зъби – Паста за зъби, втривана върху областта с четка за зъби, се бори с черните точки по два начина. Първо, пастата за зъби изсушава излишната мазнина върху кожата. Това помага да се предотврати бъдещата поява на петна от всякакъв вид. На второ място, триенето на засегнатата област с четка за зъби действа като пилинг и е чудесен начин да се премахнат съществуващите черни точки и  кожата да се чувства мека и гладка.

Мед – Медът не само ще хидратира и стегне кожата, но също така ефективно ще извади черните точки, когато се използва като маска. За да се направи маска, комбинирайте мед с канела на прах докато се образува паста. Нанесете маската и оставете за няколко часа (за предпочитане през нощта). Отстранете маската и ще видите по-чиста и по-здрава кожа.

Сурово яйце – Въпреки, че може да звучи ексцентрично, подхранване на лицето със сурово яйце е ефективно средство за домашна защита за много кожни проблеми. Разбийте 1-2 белтъка, смесени с една супена лъжица мед и прилагайте върху засегнатия участък за 30 минути. Не само, че ще премахне черните точки, но и ще остави кожата да изглежда жизнена и здрава.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

Превод от английски на български

By admin

2 thoughts on “Най-добрите домашни средства за лечение на черни точки”
  1. Пастата за зъби ще е още по-ефикасна ако вместо с грубата четка за зъби в нея се добави захар на кристали и се използва като ексфолиант.

    Суровото яйце изобщо не звучи ексцентрично – страхотно си е за борба с черните точки, дори може да си направите лентички за премахване на черните точки. Разбива се яйцето (за предпочитане само белтък) и се намазва на лицето, след това се поставят лентички хартиени кърпички. Отгоре се маже пак с белтък и така няколко пъти. Оставете го да изсъхне и внимателно отлепете от кожата. Остатъците измийте с топла водичка.

    И най-важното – винаги! Абсолютно винаги лицето трябва да е предварително подготвено за почистването. Сложете си хавлиена кърпа натопена в топла вода (и добре изцедена) за 10 минути за да отворите порите.

    Всичко работи – само трябва постоянство и внимателно спазване на инструкциите. И щастливо посрещане на Осми март утре, момичета!

Напиши коментар

Добави обява

×
×