Здравето е въпрос, който засяга всички. Микробите не зачитат раса, религиозни предпочитания или социална класа. По същия начин, способността за борба с болестите и изграждане на имунната система е това, което всеки може да  изпълни. Добрата хигиена е от първостепенно значение за да се държат на разстояние микроби и бактерии. Въпреки това, храната, която се абсорбира от тялото може да бъде най-добрият курс на превантивни действия.

Зеленолистни зеленчуци

Витамин С е често изтъкван като силен бустер на имунна система. Цитрусовите плодове са добре известни, заради високото им съдържание на витамин С. Въпреки това, зеленолистните зеленчуци са богати на витамини, а също така, и на фолиева киселина, витамин Е, витамин А и мед. Кейл получи много похвали за своите мощни хранителни вещества. Въпреки това, има много други възможности за избор, които са също толкова здравословни. Опитайте зеле, ряпа, къдраво зеле, спанак, маруля или крес, за който често се твърди, че е най-здравословният зеленчук от всички.

Пълнозърнести храни

Безглутенов начин на живот е на мода, но тази нова тенденция би могла да навреди на имунната система. Докато някои хора трябва да избягват глутена по здравословни причини, други трябва да се придържат към пълнозърнеста диета за по-добро здраве. Проучване на овес, публикувано от Националния здравен институт, установи, че бета глюканите в овеса намалят нивата на холестерол и помагат на тялото да държи далеч болести и инфекции. Друго изследване на бета-глюкани намира връзка между усвояването на този протеин и свойства за борба с рака. Бета-глюкан е намерен в овес, ечемик, пшеница и ръж.

Чесън

Според Harvard Health Publications, чесънът може да бъде важен стимулант на имунната система. Изследванията показват, че чесънът се бори с гъбички, бактерии и вируси и е с високо съдържание на селен, доказан приятел на имунната система.

Горски плодове

Боровинки, бъз, ягоди: всички те имат свойства, които помагат на имунната система. Бъзът обикновено се използват за борба с грип. Боровинките са с високо съдържание на витамини А и В. Те също са пълни с антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на рак. Ягодите са също отличен избор. Плодова салата с различните видове горски плодове може да бъде най-добрата храна за укрепване на имунната система.

Здравословни, цели храни са най-добрият начин на хранене за стимулиране на имунната система. Избягвайте храни, които са с високо съдържание на наситени мазнини, захар, натрий и ненужни химикали, за да имате здраво тяло. И все пак, консумирането на храни, които са известни за стимулиране на имунната система, поддържат тялото по-силно за по-дълго време.


Автор: Emma Sturgis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/best-superfoods-can-eat-strengthen-immune-system/

Напиши коментар

Добави обява

×
×