(NaturalNews)

Бременността е специален период в живота на една жена. Като ритуал на преминаване, тя може да бъде магически или нещастен  момент (понякога и двете), до голяма степен въз основа на състоянието на вашето здраве. Така или иначе това е период на емоционални и физически предизвикателства. Знаейки как да запазите здравето си в баланс може да сте сигурни, че ще сияете  от щастие и здраве.

Бременност, повече от всичко друго, е време, което да премине естествено. Най-добре е да получавате вашите витамини и минерали, колкото се може повече от храната. Въпреки това е трудно да се получи препоръчителната дневна доза – (която така или иначе е малко!) на някои витамини и минерали само от храната. Недостигът може да се прояви по много начини, което го прави труден за  идентифициране от лекуващия ви лекар. Ето защо е най-добре по време на  бременността да се приемат добавки, базирани на естествени храни.

Необходими добавки по време на бременност

По време на бременността  се увеличава нуждата на жената от много витамини и минерали, включително и от желязо, калций и фолиева киселина. Ето защо, най-добре да се вземат качествени витамини за бременни, базирани на храна. Това означава, да се избягват витамини, предписани от лекар. Почти в 100% от случаите те са направени от синтетични източници.  Те се абсорбират трудно и са по-лесни за предозиране. Например, във витамини, базирани на храна, вие получавате бета каротин, който тялото преобразува във витамин А, както е редно. Витамин А е от съществено значение за имунната система, така че не бива да имате липса. Витамин А, намерен в синтетични витамини за бременни, е от животниски произход и може да бъде много опасен, ако се предозира. Витамините за бременни съдържат витамини и минерали, включително фолиева киселина, но само малка доза от желязо и калций, които са особено важни за бременната жена. Вашето тяло не може да ги произведе, така че не забравяйте да получите останалата част чрез храната. Много от витамините за бременни имат допълнителни съставки, като джинджифил, който помага за гаденето.

Също така от решаващо значение по време на бременност са омега-3 мастните киселини, особено DHA (докозахексаенова киселина). Намерена във всяка клетка на тялото ни, DHA е от решаващо значение за мозъка, очите и развитието на централната нервна система на бебето. Спомага за когнитивното  развитие на бебето, което води до по-високи нива на IQ и по-дълги интервали внимание. За майката тя намалява риска от преждевременно раждане и следродилната депресия.

Най-добрите билки при бременност

От векове жените използват следните билки за подхранване на себе си и децата си, както и да облекчат дискомфорта на бременността. Всяка билка съдържа множество витамини и минерали, необходими за доброто здраве.

Листа от червена малина (Red raspberry leaf) – подсилва матката, успокоява спастични мускули и подобрява контрактилността на матката по време на раждане. Подхранва яйчниците, намалява гаденето, както и чревните спазми, причинени от излишък на прогестерон и увеличава производството на мляко. Също така се използва за кървящи венци, язви в устата, кръвоизливи, хемороиди, херпес. Спомага за здрави нокти, кости, зъби и кожа.

Люцерна (Alfalfa) – „бащата на всички храни“. Тя насърчава функцията на хипофизната жлеза, съдържа ензими, които позволяват на храната да бъде усвоена правилно, като по този начин помага за нормализиране на теглото. Намалява честотата на диабет и храносмилателните разстройства, алкализира организма, подобрява функцията на бъбреците, намалява отока, нормализира движения на червата, подобрява съня и намалява холестерола.

Овесена слама (Oatstraw) – най-висшата билка за нервната система, подхранва мозъка и ендокринната система, намалява тревожността, намалява крампи на краката и сърцебиене, подобрява храносмилането, подобрява кръвообращението в матката и плацентата, подобрява плътността на костите и зъбния емайл и предлага облекчение на кожни раздразнения.

Коприва (Nettle) – подхранва надбъбречните жлези, подобрява енергийната и имунната система, помага при сезонни алергии, възстановява функцията на бъбреците, повишава резистентността към заболявания, подобрява уринирането и инфекциите на пикочните пътища, премахва отоци, подобрява функцията на черния дроб (жълтеница), подобрява усвояването на желязо (намаляване на анемия), стабилизира кръвната захар, намалява главоболие, увеличава кърмата, и намалява честотата на разкъсване и следродилна хеморагия.

Още нещо много важно – Чесън – най-добрият „антибиотик“, ако се разболеете по време на бременността.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Willow Tohi

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×