(NaturalNews)

Ползите от детоксикацията на тялото далеч надхвърлят само стремежа да се съвземем след уикенд на нездравословен начин на хранене или пиене. В действителност, редовното отмиване на токсините помага за елиминирането на вредните вещества, които постепенно се натрупват в кръвта и опустушават организма.

Претоварването от токсини може да застраши здравето от леки проблеми до животозастрашаващи състояния, вариращи от лош дъх и акне до депресия и рак. Въпреки че много хора избират да се хранят здравословно, с органични, цели храни, все още съществуват възможности за проникване на вредни химикали в тялото; всичко, от дезодоранти, съдържащи алуминий, до лошо качество на въздуха, са все начини, по които хората са изложени на потенциално проблематични за здравето условия.

Дори някои храни, които често се считат за здравословни не са задължително такива, както демонстрира Майк Адамс по време на появата си в Шоуто на д-р Оз. Например, той отбеляза, че някои оризови протеини на прах, обикновено тези, които са внесени от Азия, съдържат високи нива на олово, кадмий и дори волфрам. Адамс изрази неговата загриженост, произлизаща от факта, че много хора поемат всякакви видове токсини ден след ден, и това което може да се отрази отрицателно върху здравето с натрупването им във времето.

За откритията, като олово и волфрам, д-р Оз казва, че „металите правят много неща … те са добри за нас, но ​​не би трябвало да бъдат в нашите храни.“

Най-добрите храни, помагащи за детоксикацията на организма

Редовната детоксикация е от полза, за да се помогне на тялото да прочиства тези вредни вещества. Ето един по-близък поглед на храните, които най-добре могат да детоксикират нашите системи, така че да функционират на оптимални нива и да са толкова здрави, доколкото е възможно.

Куркума

Една от основните съставки в тази популярна подправка е фитохимикал наречен куркумин, който помага за детоксикация на черния дроб и също намалява възпалението в тялото.

Чесън

Още от древни времена, чесънът е бил използван като начин за детоксикация на организма, премахвайки токсините от черния дроб и бъбреците. Естественото вещество в чесъна, алиин, се разгражда в алицин, който има лечебни свойства и се бори със свободните радикали.

Глухарче

Обикновено, когато хората виждат глухарчето по зелените си площи, то ги кара да се мръщят. Всъщност, листата от глухарче са безопасни за консумация и са добър източник на калий и желязо. Независимо дали се яде в салата или се взема като екстракт, известно е, че глухарчето стимулира производството на жлъчка и подобрява цялостното здраве на черния дроб.

Зеленолистни зеленчуци

Хлорофилът е това, което дава зеления цвят на растителността. Той може да има способността да предотвратява проникването на причиняващи рак химикали в организма. Магданоз, рукола, зелен боб и спанак са много добри източници на хлорофил.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *