Най-добрият естествен антибиотик, с една проста комбинация

Прекалената употреба на антибиотици е често опасна, тъй като те могат да унищожат имунната ви система. Има няколко други високо ефективни вещества с антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства, които са в състояние да защитят човешкото тяло безопасно. Можете да си направите естествен антибиотик, който няма странични ефекти. И съставките за този естествен антибиотик лесно се намират. Ето рецептата:

Съставки:

– 1 скилидка чесън;

– 2 супени лъжици мед от манука;

– 2 супени лъжици прясно настърган джинджифил;

– половин чаена лъжичка смлени парливи чушки;

– половин чаена лъжичка канела;

– 30 г прясно изцеден лимонов сок.

Начин на употреба:

– Изстискайте лимоновия сок и след това добавете джинджифила, чесъна, канелата и лютия пипер.

– Добавете меда към сместа, за да се получи гъста паста.

– Сложете сместа в буркан и го затворете плътно. Оставете го на стайна температура в продължение на 3 часа, преди да го сложите в хладилника.

– Консумирайте тази смес веднъж дневно на празен стомах преди закуска за засилване на имунитета.

Защо тази комбинация е толкова силна?

Чесън

Чесънът е естествен антибиотик. Изследвания са потвърдили, че чесънът притежава множество антиоксиданти, които убиват бактерии и свободни радикали в кръвта и защитават имунната система. Освен това, активната съставка алицин в чесъна също може да атакува и унищожи разнообразие от вируси.

  • Чесънът изобилства от фитохимикали и изцелителни серни компоненти. Тези серни съединения дори хелират токсични тежки метали (като олово и кадмий), свързват се с тях и ги отделят от тялото.
  • Той подпомага растежа на здрава чревна микрофлора, действайки като пребиотик (храна за пробиотици).
  • Чесънът предпазва мазнините от окисляване.
  • Той предпазва от щетите на радиация и слънчевата светлина.
  • Чесънът се бори с паразити.
  • Той е от полза на храносмилането, което е добро за цялото тяло.
  • Той съдържа много хранителни вещества като витамини (С, В1, В2, В3), минерали (калций, фолиева киселина, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, селен, цинк и фитохимикали (алицин, бета-каротин, бета-ситостерол, кафеена киселина, хлорогенова киселина, диалил-дисулфид, ферулова киселина, гераниол, кемпферол, линалол, олеанова киселина, р-кумарова киселина, хлороглуцинол, фитинова киселина, кверцетин, рутин, сапонин, и стигмастерол)

Мед манука

Когато става въпрос за инфекции, мед манука е най-добрият избор. Според GreenMedInfo.com, мед от манука е ефективен срещу широк спектър от заболявания и състояния, в това число: язва на крака, зъбен кариес, зъбна плака, пародонтални инфекции и гингивит, улцерозен колит и възпалително заболяване на червата, Helicobacter Pylori инфекция, зарастване на рани, бактериални инфекции.

Джинджифил

Пресен джинджифил наистина има антибиотичен ефект срещу пренасяни с храната патогени като салмонела, листерия и кампилобактер. Пресен джинджифил също увеличава производството на стомашна киселина и помага за спокойно храносмилане.

Люти чушки

Лютите чушки са най-мощните циркулационни стимулатори. Те пращат своите антибиотични свойства, за да се борят с болестта, когато е необходимо.

Канела

Тя е известна с противовъзпалителни, антиоксидантни, антимикробни, антидиабетни и антиуморни свойства.

Лимон

Лимонът е показал, че има антибиотични ефекти. Лимон и лимонов сок са били използвани в Африка и Америка като антибиотик.

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/get-best-natural-antibiotic-simple-combination/Вашият коментар